AIMS Acadèmia de Vents

Anton Dressler

  • Classes magistrals individuals per a clarinet
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Possibilitat de participar en el AIMS Concurs de Concerts
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival amb el mestre Riccardo Frizza

Nascut a Moscou, conclou els seus estudis musicals en el Conservatori de Moscou sota la direcció de Lev Mikhailov i Vladimir Sokolov; en el Conservatori de Bolonya amb Italo Cappicchioni i en l’Acadèmia La Scala amb Fabrizio Meloni i Mauro Ferrando, i participa en diverses classes magistrals de Antoy Pay, Wolfgang Meyer i Eddie Daniels.

Com a solista ha actuat en països com Itàlia, Bèlgica, Alemanya, França, Rússia, Suècia, els Estats Units, Israel i Taiwan. Profundament compromès amb el repertori de música de cambra, és un dels membres fundadors del grup modular “Kaleido Ensemble”, i ha col·laborat amb Julian Rachlin, Mischa Maisky, Boris Andrianov, Jean-Yves Thibaudet, Boris Petrushansky, Itamar Golan, Ingrid Fliter, Alexander Kobrin, Aviv Quartet, Escher String Quartet i el Szymanowski Quartet.

Anton ha estat convidat en diversos festivals de música com el “Festival Dei Due Mondi” en Spoleto, “Musica Sull’Acqua”, “Kissingen Sommer”, Festivals de Aspen and Colmar, “Homecoming” Festival de Música de Cambra a Moscou, “Four Seasons” a Sant Petersburg, entre altres.

Ha guanyat primers premis en competicions com els “Joves Talents de la Unió Soviètica” a Rússia, “Concurs Internacional de Stresa”, “Ponchielli Competition” i, “Rovere d’Or” (Itàlia). Va ser guanyador del premi en el Concurs Internacional de Clarinet en Markneukirchen (Alemanya), així com en el Concurs Internacional “Valentino Bucchi” a Roma.

Dressler ha estrenat nombroses obres i diversos compositors com ara O.Brener, E.Podgaiz, M.Bronner, A.Rosenblat, E.Galperin, A.Chaikovsky, li han dedicat les seves composicions. La seva passió per la música electrònica en viu l’ha portat a ampliar el seu repertori i crear noves composicions. Fora del camp clàssic, Anton també ha participat en nombrosos projectes de música klezmer, jazz i crossover.

Dressler té diverses orquestres conjuntes com a primer clarinet, com “Jeunesses Musicals World Orchestra”, “Padova e Veneto” “Orchestra dóna Camera di Mantova” i el “Pomeriggi Musicali di Milà”.

Ha impartit cursos de clarinet de postgrau a l’Institut de Música de Cremona i en el Conservatori de Trento i Riva del Garda (Itàlia) i classes magistrals a Itàlia, Rússia, els Estats Units i Israel.

Els enregistraments de Dressler inclouen el “Quatuor Pour la Fi du Temps” de Messiaen per a Athopos (Itàlia); un àlbum de Russian Music per a clarinet i piano per al segell Cryston (el Japó); un àlbum amb elements d’improvisació “Duo a l’Opera” per a Bocconi University i el CD “Leonid Desyatnikov: The Leaden Tiro” per al segell britànic Quartz. Recentment va enregistrar “Livemovement”, un àlbum en solitari de la seva música per a clarinet i música electrònica.