AIMS Acadèmia de Vents

Nicholas Carpenter

Nicholas Carpenter

Clarinet

Royal Welsh College of Music & Drama

Nicholas Carpenter va començar la seva educació musical com a corista en la catedral de St. Paul de Londres. No obstant això, és just dir que qui el va introduir al clarinet va ser el seu pare, Raymond Carpenter, clarinetista principal de l’Orquestra Simfònica de Bournemouth durant gairebé quaranta anys, qui li va transmetre la inspiració i amor per l’instrument, i el va animar a iniciar-ne els estudis.

Va esdevenir director del cor de la catedral de Sant Paul amb el suport del mestre Barry Rose, aconseguint la millor Beca de l’Escola Charterhouse i on va tenir la sort d’estudiar amb David Campbell. Mentre estava a l’escola, va guanyar el Concurs Nacional de Música de cambra per a Escoles amb la seva actuació dels moviments dels Quintets de Mozart i Jacob.

Després de Charterhouse, va passar quatre anys al Royal College of Music estudiant amb Thea King i John McCaw guanyant la Thurston Clarinet Competition que va incloure, entre altres coses, una actuació del Francaix Clarinet Concerto amb l’orquestra de RCM.

Nicholas tot just acabava de començar a estudiar direcció en el RCM amb Norman Del Mar quan la Sinfonietta de Bournemouth li va demanar que fos el director convidat del Glyndebourne Tour. El que havia de ser una assignació temporal es va convertir en un lloc permanent i va romandre amb l’orquestra com a clarinetista principal durant deu anys. Durant aquest temps sovint va aparèixer com a director i solista interpretant concerts de Mozart, Weber, Finzi i Arnold. També va ser durant aquest temps que va començar a aparèixer com a Director convidat amb moltes orquestres en el Regne Unit, com la Filharmònica de Londres, la Royal Philharmonic i la Philharmonia.

En 1995, Nicholas va ser convidat a unir-se a l’Orquestra Filharmònica de Londres, on va romandre durant els següents divuit anys com a clarinetista Principal, Eb i sub-Director, a més d’actuar en la majoria de les sales de concerts més importants del món, tocant sota la direcció de Tennstedt, Sawallisch, Mehta, Sanderling, Jansons, Solti, Haitink, Gergiev, Masur i Jurowski. També ha aparegut en nombrosos enregistraments clàssics amb l’orquestra, així com en moltes bandes sonores com “El senyor dels anells” i “El hobbit”. Les aparicions del concert amb l’orquestra van incloure Mozart i Eotvos. Mentre que en la LPO també va aparèixer com a clarinetista principal convidat amb pràcticament totes les orquestres professionals d’Anglaterra, inclòs un breu període com clarinetista Principal en l’Acadèmia de Sant Martín in the Fields.

La música de cambra també ha estat una part integral de la seva carrera, en primer lloc amb conjunts en la Sinfonietta de Bournemouth i després amb membres de la Filharmònica de Londres i l’Acadèmia de Sant Martín in the Fields. Ha aparegut moltes vegades en el Wigmore Hall, així com en altres llocs del Regne Unit i a l’estranger, i el seu enregistrament del Quartet de Clarinet de Mozart, amb el Quartet de Bríndisi per a EMI, va rebre la nominació de “Millor enregistrament” de la BBC Radio 3 ‘Building a Library ‘.

Nicholas és un professor molt sol·licitat i gran expert en instruments de vent de fusta. Ha impartit classes magistrals en tot el Regne Unit i a l’estranger, com Budapest, Oman, Brisbane i Nova York. Ha estat professor en diverses seccions de vent i clarinet de diverses orquestres juvenils, inclosa l’Orquestra Nacional Juvenil de Gran Bretanya, i el 2008 va ser nomenat professor a l’Escola de Música i Drama Guildhall. Més recentment, ha assumit el càrrec de “Head of Woodwind Performance” en el Royal Welsh College of Music and Drama.

Nicholas segueix una carrera molt variada com a clarinetista, professor i consultor d’instruments de vent de fusta. A més d’aparèixer com a clarinetista principal convidat en moltes orquestres en el Regne Unit, el trobem regularment en estudis d’enregistrament i podem escoltar-lo en moltes bandes sonores contemporànies com “Fantastic Beasts and Where to Find Them” i “Captain Underpants”. A més d’ensenyar i formar en el RWCMD, imparteix classes magistrals i ocasionalment es pot trobar dirigint orquestres i conjunts juvenils.

Nicholas Carpenter és un artista de Yamaha i toca clarinets personalitzats de Yamaha