AIMS Acadèmia de Cordes i Piano

Barbara Doll (Places Esgotades)

  • Classes magistrals individuals per a violí
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival 

“La trobada amb l’art de Barbara Doll va ser un dels moments més feliços de la meva vida. La seva interpretació és altament creativa i molt suggerent”.

Sofia Gubaidulina

Barbara Doll va establir un alt nivell en el Wigmore Hall. El seu absolut control tècnic juntament amb una innata agudesa musical va ser evident des del principi. Amb la Sonata per a violí i piano en Mi bemoll major de Richard Strauss, Barbara va mostrar un gran domini del repertori romàntic; sense ser massa sentimental, el seu ampli i lliure vibrato va estar molt ben emprat concorde a les exigències del fraseig i tonalitat del color”.

The Strad

Barbara Doll actua internacionalment tant com solista com músic de cambra. Des del 2014 és professora de violí de l’Acadèmia de Música de Basilea, Suïssa, havent ocupat un lloc similar a la Universitat de les Arts de Berna des del 2004.

Les interpretacions de Barbara, tant del repertori convencional com no tant convencional han estat aclamades internacionalment pel seu enfocament personal i autèntic. Barbara és una apassionada violinista membre de l’ARIA Quartett.

Nascuda a prop de Munic, Barbara va ser alumna de grans mestres com Ana Chumachenco, Thomas Brandis, David Takeno i Sandor Vegh. Barbara va guanyar el Concurs Internacional Schubert Graz, i el Concurs Internacional de Duo Kuhmo, Finlàndia. Ha aparegut en teatres i auditoris com el Wigmore Hall i el Barbican de Londres, la Philharmonie de Berlín, l’Auditori Nacional de Madrid, com a solista, per exemple, de l’Orquestra de Cambra Anglesa i amb l’Orquestra de Cambra de la Unió Europea. Barbara ha estat convidada destacada d’orquestres de cambra prestigioses com l’Orquestra de Cambra Anglesa, l’Orquestra de Cambra de Basilea, les Orquestres de Cambra de Zuric, Munic i Stuttgart i l’Ensemble Resonanz. Durant més de vint anys ha estat membre de l’Orquestra de Cambra d’Europa, sovint sota la direcció de Claudio Abbado i Nikolaus Harnoncourt.

A la Barbara se la convida regularment a impartir classes magistrals i de coaching. Entre els compromisos recents i futurs s’inclouen Vila Musica Magúncia, la K-nstlerhaus Boswil, la Fundació Hindemith Blonay i l’Aurora Chamber Music Festival Sweden.