Acadèmia

Sophia Rahman

Sophia Rahman

Piano

Sophia Rahman ha gravat concerts per a piano amb el Scottish Ensemble, la BBC National Orchestra de Gal·les i una trentena de discos de música de cambra per a companyies com Linn, cpo, Guild, Naxos, ASV, Dutton / Epoch, Meridian i Resonus.

És professora habitual al programa de cordes de la Universitat de Limerick i de música de cambra juvenil en l’Acadèmia Sibelius de Finlàndia.

Ha actuat en recitals amb Steven Isserlis, Thomas Riebl, i distingits instrumentistes de vent com Robert Plane i John Anderson, i treballa regularment amb el seu company, el violinista i director d’orquestra Andres Kaljuste.

Sophia Rahman ha intervingut com a pianista en IMS / Prussia Cove des del 2008, a la classe de Kim Kashkashian, Lligar Llaureu, Hartmut Rohde i, durant els últims set anys, Steven Isserlis. El seu interès per aquest treball va començar com a pianista a la classe de William Pleeth en la Britten-Pears School.

Sophia Rahman va estudiar a l’Escola Yehudi Menuhin amb Peter Norris, rebent orientació addicional amb Vlado Perlemuter i Louis Kentner. Va realitzar els seus estudis de piano en la Royal Academy of Music amb Alexander Kelly i Malcolm Martineau.

Va ser guanyadora del Royal Overseas League’s Accompanist Award i del Lliça Fuchsova Memorial Prize com a pianista de càmera en anys successius.