AIMS Acadèmia

Zvi Plesser

Zvi Plesser

Violoncel

Israel

El violoncel·lista israelià Zvi Plesser té una llarga i variada carrera, no només com a solista o intèrpret de música de cambra, sinó també com a docent i director musical.

Amb seu a Israel, ha tocat en concerts arreu del món i ha col·laborat amb alguns dels principals instrumentistes i directors del nostre temps. Com a solista ha actuat amb l’Orquestra Filharmònica d’Israel, l’Orquestra Simfònica de Jerusalem, l’Orquestra Simfònica d’Israel, l’Orquestra Simfònica Nacional de Washington, l’Acadèmia de Saint Martin in the Fields, l’Orquestra Simfònica de Xangai, l’Orquestra Simfònica d’Hamburg i la Filharmònica de Sofia sota la direcció de Zubin Mehta, Sir Neville Marriner, Asher Fisch, David Stern, Steven Sloan i Sergiu Comissiona. El gener de 2015 Zvi Plesser va actuar com a solista a l’Orquestra Filharmònica de Berlín en un concert especial dirigit pel mestre Simon Rattle.

Plesser ha estat també membre de la Huberman String Quartet i és membre fundador de Concertante. Com a músic de cambra ha col·laborat freqüentment amb destacats instrumentistes, entre ells músics principals de la Berlin Philharmonic Orchestra. Recentment ha tocat als Camps Elisis de París, al Museu del Louvre i a la Sala Pleyel; a la Konzerthouse de Viena; a la Philharmonie de Berlín, al Wigmore Hall de Londres, i al Centre Southbank entre d’altres. Freqüentment Zvi Plesser col·labora amb el Jerusalem String Quartet amb el qual va fer una gira de catorze concerts per Austràlia. Ha participat també en festivals de música d’arreu del món, com ara el Festival de Marlboro als EUA, el Cervantino Festival a Mèxic, el Festival de Música de Cambra Internacional de Jerusalem, Le Pont Festival al Japó, el Festival de Kuhmo a Finlàndia, el Musique à l’Empéri – Salon-de-Provence a França i el Festival Rolandseck a Alemanya.

El 2011 va ser nomenat director musical de la Voice of Music Festival in the upper Galilee –el festival de música de cambra més antic d’Israel–. Des d’aleshores ençà Plesser ha revitalitzat aquest festival introduint-hi programes innovadors que han cridat molt l’atenció tant de l’audiència com de la premsa.

En els darrers anys ha col·laborat amb el seu col·lega i amic Hillel Zori en l’arranjament i execució de les sis Suites per a violoncel solo de Bach.

Zvi Plesser es va graduar a la Juilliard School, on va estudiar amb Zara Nelsova. Entre els seus mestres principals cal esmentar Zvi Harel a Israel i David Soyer als Estats Units. Plesser ha estat membre de l’Acadèmia de Jerusalem de Música i Dansa des del 1998, i ha estat professor a l’escola d’arts de Carolina del Nord i a la Hochschule für Musik de Würzburg a Alemanya. Centres musicals de prestigi d’arreu del món el conviden sovint per impartir-hi classes magistrals i tallers. El 2013 va ser convidat a fer de jurat al Cassado Cello Competiton del Japó.

Plesser ha participat en nombrosos programes de ràdio i televisió i té enregistraments a Helicon, Kleos, Meridian i altres. El Jerusalem Music Center li ha atorgat el títol de graduat com a part del programa Outstanding Young Musicans, encapçalat pel mestre Isaac Stern. Ha guanyat també la prestigiosa Francoise Shapira Competition, i la 41a Anual Washington International Competition. A més ha estat beneficiari de l’America Israel Cultural Foundation Scholarships.