AIMS Festival

Pablo Rus Broseta – Director d’Orquestra

És un dels joves directors espanyols més valorats  internacionalment. En 2015 va ser nomenat Director Assistent de Seattle Symphony, aconseguint un any després el lloc de Director Associat fins a la temporada 18/19. Amb aquesta orquestra ha dirigit a solistes com Itzhak Perlman, René Fleming, Joshua Bell, etc. Fent-se càrrec d’una gran varietat de programes, ha dirigit cicles monogràfics de Prokófiev, Xostakóvitx, Brahms, etc.

Durant les darreres temporades ha col·laborat amb solistes com Beatrice Rana, Yo-Yo Ma, Edgar Moreau o Ingrid Fliter, entre d’altres. Ha dirigit orquestres com la BBC Symphony Orchestra (substituint a François-Xavier Roth en Barbican Hall de Londres), Orchestre Les Siècles, Detroit Symphony, North Carolina Symphony, Orlando Philharmonic, Houston Symphony Orchestra, Orquestra Filharmònica de Buenos Aires, Beethoven Orchester Bonn, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya  o el Ensemble Intercontemporain. Especialment estreta és la seva relació amb orquestres com la WDR Sinfonieorchester de Colònia, SWR Symphonieorchester de Stuttgart, Orquestra Simfònica de Porto Casa da Musica i el Ensemble Modern Frankfurt.

Així, ha estat convidat a dirigir en nombrosos festivals, com el Klangspuren Schwaz, Transart Festival de Bozen, Cresc… biennal de Frankfurt, Strasbourg Festival Musica, Donaueschinger Musiktage o el Festival Ensems de València.

El seu repertori abasta des de Rameau  fins a John Adams, centrant-se especialment en el gran repertori simfònic. Al llarg dels últims anys ha tingut oportunitat de treballar de prop amb compositors com Wolfgang Rihm, Hans Zender, Thomas Adès, Magnus Lindberg, Francisco Coll o Pierre Boulez, de qui va rebre classes magistrals en el marc del Festival de Lucerna en 2011.

Pablo Rus Broseta va estudiar composició i saxofon en el Conservatori de València, decidint-se aviat per la direcció orquestral, que va estudiar a Lyon, a Amsterdam i a l´Universität der Künste Berlin. Ha tingut una estreta relació amb  mestres com David Zinman, Kurt Masur, Steven Sloane, François-Xavier Roth o Bernard Haitink.

En 2009/2010 va ser Director Assistent de la Orchestre Philharmonique de Liège, de la Dutch National Opera Academy en 2010 i de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana de 2010 a 2013, sent nomenat el seu Director Artístic en 2017. En 2011 va fundar el Grup Mixtour.

Més informació: www.pablorusbroseta.com