Gremi d’Editorials de Música de Catalunya

AIMS inicia una col·laboració amb el Gremi d’Editorials de Música de Catalunya (GEMC) amb l’objectiu de donar a conèixer repertori català per a corda i piano als professors i alumnes d’arreu del món que participin a l’AIMS Acadèmia i al públic de l’AIMS Festival.

Per aquest motiu, el GEMC ofereix una línia de beques per a l’AIMS 2016. Els alumnes que vulguin beneficiar-se’n hauran de presentar un enregistrament interpretant una de les obres proposades pel GEMC. Els alumnes seleccionats gaudiran d’una beca de mitja matrícula i interpretaran l’obra escollida en els concerts de l’AIMS Festival.

Fundat oficialment l’any 2003, el GEMC és un petit gremi que agrupa el 90% de les editorials de música de Catalunya. Exerceix de representant del sector davant de l’administració i col·labora amb aquesta a definir polítiques culturals específiques.

Una de les finalitats del GEMC és promoure els interessos professionals de les empreses associades, i la promoció conjunta del repertori administrat per les diferents editorials n’és un clar exemple. En aquest sentit el GEMC ha realitzat nombroses activitats, com participació en fires i activitats de sectors pròxims, gravació d’obres de compositors catalans contemporanis, organització de concerts, etc. Actualment el GEMC té diferents projectes en marxa com per exemple el Symphonic.cat  i el Piano.cat.

Per a més informació: http://www.gemc.cat/ca