AIMS Festival

Lucía Molina

Va començar els seus estudis musicals al conservatori de Ciutat Real, la seva ciutat natal, amb el professor Manuel Martínez. Va finalitzar-los amb Matrícula d’Honor al Centre Superior de Música del País Basc “Musikene”, amb els professors David Tomàs, Álvaro Prieto i Javier Aragó i, posteriorment, amb el professor Klaus Thunemann a l’Escola Superior de Música Reina Sofia.

Va rebre en dues ocasions la beca de la fundació JONDE-BBVA per estudiar un màster a la Universität Mozarteum de Salzburg amb el professor Marc Postinghel i més tard a la Musik Hochschule de Basilea amb el mestre Sergio Azzolini. Allà va començar la seva relació amb la música antiga a la Schola Cantorum Basiliensis, amb la professora Donna Agrell.

Durant la seva formació acadèmica ha tingut la sort de rebre classes magistrals i de música de cambra de grans músics com Stefan Schilli, Reinhard Goebel, Dag Jensen, Gustavo Núñez i Tobias Pelkner, entre d’altres.

Pel que fa a la seva experiència orquestral, ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), de la Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO) i academista a l’Orquestra Nacional d’Espanya. Ha treballat com a Solista de fagot a la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, convidada com a fagot principal a l’Scottish Chamber Orchestra i ha col·laborat amb regularitat amb orquestres professionals com l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre de Liceu, l’Orquestra de RTVE, la Mozarteum Orchester Salzburg, la Orchestra of Europe o la RTE National Orchestra of Ireland. Durant la seva carrera ha tingut l’oportunitat de treballar amb directors com Danielle Gatti, Sir Colin Davis, Pablo González, David Afkham, Daniel Harding, Semion Byschkov, Juanjo Mena, Giovanni Antonini, Reinhard Goebel o Enrico Onofri.

Des del 2018 és Catedràtica de Fagot amb oposicions al Conservatori Superior de Música “Victòria Eugenia” de Granada. Ha col·laborat com a professora amb el SINEM de Costa Rica (Programa d’Orquestres Juvenils Iberoamericanes) i actualment compagina la seva activitat artística amb l’activitat docent.