Elina Kelebeev

Descrita pel Toronto Star com a posseïdora d’una “percepció brillant i una musicalitat extrema”, la pianista canadenca Elina Kelebeev s’està donant a conèixer com a solista i pianista acompanyant. L’Elina ha col·laborat amb vocalistes consagrats com el baríton canadenc de renom Russell Braun i la soprano ucraïnesa Anna Shafajinskaya; també s’ha associat amb estrelles emergents com la soprano Teiya Kasahara i el baix-baríton Philippe Sly.

L’Elina actua regularment amb el violinista Arkady Yanivker i ha actuat al festival Music Niagara amb artistes com Glenn Gould Quartet i la flautista Camille Watts. Els compromisos en solitari de l’Elina inclouen recitals i actuacions a tot Toronto i a les ciutats de Nova York, Brussel·les, Sanremo i Moscou. Les seves actuacions s’han transmès a CBC Radio, l’antiga Classical and Jazz Radio Toronto, així com a les emissores de ràdio clàssiques de Moscou i Brussel·les.

Elina Kelebeev va rebre el seu Mestratge en Interpretació i piano d’acompanyament a la Universitat McGill. Els estudis anteriors van ser a l’Escola Central de Música de Moscou, l’Escola de Música de Manhattan i l’Escola Glenn Gould. L’Elina treballa com a pianista acompanyant a la Universitat de Toronto (des del 2010) i al Conservatori Real de Música (des del 2005). Manté un estudi privat on ensenya piano i assaja cantants.