Benvinguts a l’AIMS! 

AIMS significa «Acadèmia Internacional de Música de Solsona». L’AIMS ja porta activa més de 20 anys oferint tres tipus de programes: AIMS Acadèmia, AIMS Festival i AIMS Social. L’any 2015 es va establir l’AIMS Fundació per tal d’expandir aquests programes i afegir-ne de nous.

L’AIMS Fundació opera en el camp de la música clàssica i l’educació. Ofereix activitats que tenen com a objectiu servir d’enllaços entre la música i la societat. S’esforça per fomentar la interacció entre els músics joves de qualsevol nacionalitat i, en aquest sentit, introdueix activitats que exploren la sinergia entre música i tecnologia, així com activitats adreçades a formar i orientar joves talents, especialment aquells l’origen o possibilitats econòmiques dels quals limiten el seu desenvolupament adequat per accedir al món professional.

L’AIMS Acadèmia convida joves estudiants de música amb talent de tot el món, i ofereix classes individuals i en grup amb reconeguts professors de música d’institucions de gran renom. Aquest programa proporciona una extensa formació i orientació als joves, especialment a aquells que tenen poques oportunitats d’accés a una bona formació professional.

L’AIMS Festival ofereix l’oportunitat perquè els estudiants puguin mostrar el seu talent i les seves habilitats acabades d’aprendre davant un públic local, en pobles singulars, dins d’esglésies i en llocs històrics. Els concerts al Festival són la culminació de l’aprenentatge realitzat i de l’orientació rebuda que connecten finalment els estudiants i els mestres amb el públic.

L’AIMS Social porta a terme activitats socials que vinculen la música amb la societat. El programa organitza actuacions de música en viu per aquells col·lectius que no poden assistir als concerts, això inclou des de centres mèdics, residències i llars d’avis, fins a centres de discapacitats.

L’AIMS Tutoria i Apadrinament. Aquest programa ofereix tutoria i orientació a joves talents i, especialment, a aquells que tenen poques oportunitats per a la formació professional.

Peter Thiemann
President de l’AIMS Fundació