Estimats amics i amigues,

No us podeu imaginar l’emoció que tinc per convidar-vos a la vintena edició d’AIMS! El 2002 vam començar amb la visió de crear una acadèmia i un festival internacional de música excepcionals. El començament va ser humil i prometedor alhora. I ara ja estem desitjant celebrar l’aniversari de la vintena edició.

Durant els darrers anys milers d’estudiants de tots els continents amb un talent extraordinari s’han ajuntat per aprendre més amb nosaltres, per actuar en els nostres nombrosos concerts als llocs més bonics, per conèixer-se i fer amistat amb altres persones, per provar nous idiomes o, fins i tot, per gaudir de l’estiu dels entorns de Solsona, del sol i dels preciosos paisatges de muntanya.

El 2021 serà encara més especial. Estem treballant molt per preparar un meravellós esdeveniment del 20è aniversari per a tots vosaltres.

Feu un cop d’ull al nostre prestigiós claustre de professors!

Imagineu-vos ser un dels intèrprets de més de 40 concerts!

Apunteu-vos i experimenteu l’AIMS, aquesta comunitat única de músics professionals, estudiants excel·lents, que cada any augmenta el públic que gaudeix de la millor música als llocs més bonics de la nostra estimada comarca del Solsonès i voltants.

Només per estar tranquils: en temps de pandèmia, AIMS es compromet a reemborsar íntegrament en cas que alguna circumstància pugui portar a cancel·lacions -tant per part vostra com nostra-. Per tant, no us preocupeu!

Estigueu atents i fins aviat!


Peter Thiemann
President de la Fundació AIMS


L’AIMS Festival és l’únic festival pedagògic del país. Neix de l’AIMS Acadèmia i respon des dels seus orígens a una necessitat pedagògica: la interpretació. El Festival representa, doncs, una gran oportunitat per als joves estudiants d’arreu del món d’oferir el seu talent al públic, mentre que aquest pot gaudir en directe de les interpretacions dels qui de ben segur esdevindran excel·lents músics del demà.

L’AIMS Festival és també una oportunitat única d’escoltar solistes de les principals orquestres europees i catedràtics d’algunes de les escoles superiors de música de primer nivell internacional.

Hi haurà més de 40 actuacions en diferents escenaris del Solsonès, Lleida, Cardona, Organyà, Moià i altres indrets de la Catalunya central; concerts de format clàssic, en auditoris, esglésies i teatres; concerts de l’AIMS Carrer i concerts de l’AIMS Social als hospitals, casals de gent gran, residències, associacions i cases particulars.

L’alt nivell dels estudiants, l’elevada intensitat de treball desenvolupat durant l’Acadèmia i l’excepcional qualitat dels professors donen com a resultat un festival singular, proper i de qualitat altíssima.