L’AIMS Festival és l’únic festival pedagògic del país. Neix de l’AIMS Acadèmia i respon, des dels seus orígens, a una necessitat pedagògica: la interpretació. El festival representa, doncs, una gran oportunitat per als joves estudiants d’arreu del món d’oferir el seu talent al públic, mentre que aquest pot gaudir en directe de les interpretacions dels qui esdevindran excel·lents músics del demà.

L’AIMS Festival és també una oportunitat única d’escoltar a solistes de les principals orquestres europees i catedràtics d’algunes de les escoles superiors de música de primer nivell internacional.

Durant el festival hi haurà més de 40 actuacions en diferents escenaris del Solsonès, Bages, Moianès, Segarra, Alt Urgell, Berguedà,… i altres indrets de la Catalunya Central; concerts en format clàssic (auditoris, esglésies i teatres); concerts de l’AIMS al carrer i concerts socials als hospitals, casals de gent gran, residències, associacions i cases particulars.

L’alt nivell dels estudiants, l’elevada intensitat de treball desenvolupada durant l’Acadèmia i l’excel·lència dels professors donen com a resultat un festival pedagògic únic, singular, proper i d’alta qualitat.