ORQUESTRA DEL FESTIVAL AIMS – 08.08 – 13.08.2023

 • El més destacat de l’AIMS: L’Orquestra del Festival, 4 dies de treball intens amb un concert l’últim dia.
 • Assajos: del 9 d’agost a les 10h del matí fins el 12 d’agost al matí.
 • Concert: diumenge 12 d’agost al vespre a Solsona.
 • El director d’orquestra Kevin Griffiths assajarà i dirigirà la 3a simfonia de L. van Beethoven, “L’Heroica” i dues obres més a concretar.

Selecció de músics de corda:

 • Entre els alumnes de l’Acadèmia de Cordes es farà una selecció. Aquesta la faran els professors i el director de l’Acadèmia de Cordes. Es comunicarà abans del 15 de maig.
 • La participació en el projecte de l’orquestra és obligatòria pels alumnes seleccionats.
 • Preu: inclòs al de l’Acadèmia de Cordes.

Selecció de músics de vent:

 • Entre els alumnes de l’Acadèmia de Vents es farà una selecció. Aquesta la faran els professors i el director de l’Acadèmia de Vents. Es comunicarà abans del 15 de maig.
 • La participació en el projecte de l’orquestra és obligatòria pels alumnes seleccionats, excepte si hi ha un motiu justificat.
 • L’arribada serà abans de l’inici de l’Acadèmia de Vents. Caldrà arribar a Solsona el dimarts 8 d’agost a partir de les 18h.
 • Preu: no hi ha costos addicionals i tindreu inclosos el dormir i esmorzar del 8 al 13 d’agost (5 pernoctacions) i els dinars del 9 al 13 d’agost (ambdós dies inclosos), com a extra a l’Acadèmia de Vents

Kevin Griffiths, director nascut a Londres va ser director titular i artístic del Collegium Musicum Basel de 2011 a 2018. Les seves activitats artístiques són múltiples i ha gravat CDs per a Warner Classics, Sony, CPO i Prospero Classical, que donen testimoni d’aquesta diversitat.

Es convidat a orquestres de renom: Orquestra Simfònica de la Radio de Frankfurt, Orquesta de la Òpera i el Museu de Frankfurt, Orquestra Tonhalle de Zúrich, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Filarmònica Robert Schumann, Orquestra Nacional de Lille, Orquestra Simfònica de Basilea, Orquestra della Svizzera Italiana, Orquestra Simfònica de la Radio Eslovaca, Orquestra Simfònica dels Països Baixos, Basilea, Orquesta de cambra de Zúrich, Ginebra i Heilbronn. Ha estat convidat habitualment al Menuhin Festival Gstaad i al Vaduz Classic Festival a Liechtenstein durant diversos anys. Entre els concerts més recents s’hi inclouen una producció amb la Schauspielhaus Zurich i l’Orquestra de Cambra de Zurich, concerts al Festival d’Holanda a Amsterdam i la Bienal de Venècia, i concerts amb les orquestres Filharmòniques de Belgrado i Eslovàquia, així com una gravació de CD amb la Staatskapelle Weimar.

A través del seu interès per la pràctica interpretativa històrica, a Griffiths li agrada dedicar-se a la música antiga i ha treballat amb orquestres especialitzades en aquest repertori com l’Orquestra del Siglo de las Luces de Londres i l’Ensemble Musica Aeterna a Bratislava. També li agrada involucrar-se en nous descobriments musicals. Això l’ha portat a dirigir la primera gravació de música redescoberta de contemporanis de Mozart i Beethoven com Andreas Romberg, Johann Evangelist Brandl, però també de romàntics suizos com Paul Juon i Hans Huber.

Kevin Griffiths s’ha dedicat a la música contemporània des del principi i ha treballat amb coneguts compositors com Steve Reich, Daniel Schnyder, Enjott Schneider, Lera Auerbach i Steven Mackey, entre altres. Com a fundador i director del London Steve Reich Ensemble, ha obtingut un reconeixement internacional i ha guanyat el prestigiós premi Diapason D’Or pel seu CD debut amb el conjunt.

En el camp de la música de cine, Kevin Griffiths ha estat acreditat por Disney Studios Hollywood com un dels pocs en dirigir pel·lícules en concert, acompanyant la pel·lícula projectada en una pantalla gran “en viu” amb la partitura original de la pel·lícula. És director convidat permanentment de la City Light Symphony Orchestra al KKL Luzern i ha realitzat dues gravacions de CD amb ells l’últim any. La primera gravació de música de cinema “Spotlight on John Williams” que va sortir el 2021, va ser nominada pel premi “German Record Critics” Award i va haver-hi un milió de reproduccions a Spotify durant el primer any.

Els principals solistes amb els que Kevin Griffiths ha treballat inclouen Sir James Galway, Pierre-Laurant Aimard, Reinhold Friedrich, Vesselina Kasarova, Fazil Say, Isabelle van Keulen, Giuliano Carmignola, Paul Meyer, Sergei Nakariakov, Paul Lewis, Dmitry Sitkovetskzy i Lebo. M.

L’any 2010, Kevin Griffiths va guanyar el segon premi al Concurs Internacional de Direcció Sir Georg Solti a Frankfurt am Main, i el 2010/11 va rebre una beca per al Pla de Joves Directors de Melgaard amb l’Orquestra de l’Era de la Il·lustració de Londres. Va assistir a Vladimir Jurowski, Leonard Slatkin, Trevor Pinnock i Sir Simon Rattle.