ORQUESTRA DEL FESTIVAL AIMS – 08.08 – 13.08.2023

 • El més destacat de l’AIMS: L’Orquestra del Festival, 4 dies de treball intens amb un concert l’últim dia.
 • Assajos: del 9 d’agost a les 10h del matí fins el 12 d’agost al matí.
 • Concert: diumenge 12 d’agost al vespre a Solsona.
 • Jordi Francés assajarà i dirigirà la 3a simfonia de L. van Beethoven, “L’Heroica”; l’“Obertura” de “Les noces de Fígaro” i el Concert per a fagot de W.A. Mozart.

Selecció de músics de corda:

 • Entre els alumnes de l’Acadèmia de Cordes es farà una selecció. Aquesta la faran els professors i el director de l’Acadèmia de Cordes. Es comunicarà abans del 15 de maig.
 • La participació en el projecte de l’orquestra és obligatòria pels alumnes seleccionats.
 • Preu: inclòs al de l’Acadèmia de Cordes.

Selecció de músics de vent:

 • Entre els alumnes de l’Acadèmia de Vents es farà una selecció. Aquesta la faran els professors i el director de l’Acadèmia de Vents. Es comunicarà abans del 15 de maig.
 • La participació en el projecte de l’orquestra és obligatòria pels alumnes seleccionats, excepte si hi ha un motiu justificat.
 • L’arribada serà abans de l’inici de l’Acadèmia de Vents. Caldrà arribar a Solsona el dimarts 8 d’agost a partir de les 18h.
 • Preu: no hi ha costos addicionals i tindreu inclosos el dormir i esmorzar del 8 al 13 d’agost (5 pernoctacions) i els dinars del 9 al 13 d’agost (ambdós dies inclosos), com a extra a l’Acadèmia de Vents

Jordi Francés desenvolupa una interessant activitat caracteritzada per una mirada àmplia sobre el fet artístic. Com a director conviu entre l’òpera, el repertori simfònic i la creació actual. Entre els seus compromisos més propers hi figuren invitacions de: l’Orquestra Nacional d’Espanya, Teatre Reial, Palau de les Arts de València, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra Simfònica de Navarra, Orquestra de València, Simfònica de Bilbao, Orquestra del Principat d’Astúries, etc., així com nombrosos projectes amb l’Ensemble So Extremo, del qual és director artístic. Ha dirigit també la BBC Phil., Orquestra de RTVE, Ensemble Intercontemporain, Lucerne Festival Academy Orchestra, i molts altres conjunts a Europa i Amèrica.

Molt interessat també en la creació contemporània, ha dut a terme les estrenes mundials de més de cent obres i ha treballat amb: Birtwistle, Eötvös, Haas, Manoury, Gervasoni, Sotelo, López-López, Sánchez-Verdú, Cambrer, Torres, Ibarrondo, Riu-Parella, Magrané, García-Tomás, entre molts altres. El seu acostament al món de l’òpera es produeix en gran mesura de la mà de Josep Pons, a qui va assistir des del 2015 al Gran Teatre del Liceu. Va debutar al Teatro Real el 2016 i actualment manté una fructífera relació amb el teatre en les temporades del qual ha dirigit: l’estrena absoluta de l’òpera Trànsit de J.Torres, l’estrena a Espanya d’Orphèe de P.Glass, Arabella de R .Strauss. Va debutar també al Palau de les Arts amb Trouble in Tahití de L.Bernstein i ja té confirmats títols als dos teatres per a les properes temporades.

Durant la darrera dècada, Jordi Francés ha desenvolupat també un interessant enfocament pedagògic per treballar amb joves músics. Sota aquesta òptica, el Jordi ha treballat amb algunes de les institucions musicals educatives més importants del país com ara: la JONDE, la JORCAM, l’ESMUC, la JONC, la JOGV, etc. A partir de la temporada 24/25 serà professor de la Càtedra de Direcció d´Orquestra de l’Escola Reina Sofia.

És titulat per la Hogeschool Zuyd de Maastricht (Holanda), postgraduat en direcció de repertori contemporani al “Conservatori della Svizzera Italiana” de Suïssa i Màster de Musicologia per la Universitat de la Rioja. La seva amplíssima formació com a director inclou també estades a la Manhattan School of Music, l’International Järvi Academy d’Estònia, l’Eötvös Foundation de Budapest, l’IRCAM a París amb professors com Kurt Masur, Jorma Panula, Paavo Järvi i Peter Eötvös .