ORQUESTRA DEL FESTIVAL AIMS, 06.08.2024 – 09.08.2024

 • El més destacat de l’AIMS: L’Orquestra del Festival, 4 dies de treball intens amb un concert l’últim dia.
 • Assajos: del 6 d’agost a les 10h del matí fins el 10 d’agost.
 • Concert: divendres 9 d’agost, a les 20h, a Solsona.
 • Jordi Francés assajarà i dirigirà la Simfonia nº7 a La Major, op 92, de Ludwig van Beethoven i la Simfonia Concertant per a violí, viola i piano a Mi Bemoll major, K. 364/320d de Wolfgang Amadeus Mozart.

Selecció d’intèrprets de corda:

 • El professorat i la direcció de l’Acadèmia de Cordes faran una selecció de l’alumnat; aquesta selecció es comunicarà abans del 15 de maig.
 • La participació al projecte de l’orquestra és obligatòria per a l’alumnat seleccionat, excepte si hi ha un motiu justificat.
 • Preu: inclòs al preu total de l’Acadèmia de Cordes.

Selecció d’intèrprets de vent:

 • El professorat i la direcció de l’Acadèmia de Vents faran una selecció de l’alumnat; aquesta selecció es comunicarà abans del 15 de maig.
 • La participació en el projecte de l’orquestra és obligatòria per a l’alumnat seleccionat, excepte si hi ha un motiu justificat.
 • L´arribada serà abans de l´inici de l´Acadèmia de Vents, el dia 5 d´agost a partir de les 18h.
 • Preu: no hi ha costos addicionals. Les persones seleccionades per participar a l’Orquestra tindran accés a nocturnitat i servei d’esmorzar els dies 5-10 d’agost (tots dos inclosos) i els dinars del 6 al 9 d’agost (tots dos dies inclosos).

Jordi Francés desenvolupa una interessant activitat caracteritzada per una mirada àmplia sobre el fet artístic. Com a director conviu entre l’òpera, el repertori simfònic i la creació actual. Entre els seus compromisos més propers hi figuren invitacions de: l’Orquestra Nacional d’Espanya, Teatre Reial, Palau de les Arts de València, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra Simfònica de Navarra, Orquestra de València, Simfònica de Bilbao, Orquestra del Principat d’Astúries, etc., així com nombrosos projectes amb l’Ensemble So Extremo, del qual és director artístic. Ha dirigit també la BBC Phil., Orquestra de RTVE, Ensemble Intercontemporain, Lucerne Festival Academy Orchestra, i molts altres conjunts a Europa i Amèrica.

Molt interessat també en la creació contemporània, ha dut a terme les estrenes mundials de més de cent obres i ha treballat amb: Birtwistle, Eötvös, Haas, Manoury, Gervasoni, Sotelo, López-López, Sánchez-Verdú, Cambrer, Torres, Ibarrondo, Riu-Parella, Magrané, García-Tomás, entre molts altres. El seu acostament al món de l’òpera es produeix en gran mesura de la mà de Josep Pons, a qui va assistir des del 2015 al Gran Teatre del Liceu. Va debutar al Teatro Real el 2016 i actualment manté una fructífera relació amb el teatre en les temporades del qual ha dirigit: l’estrena absoluta de l’òpera Trànsit de J.Torres, l’estrena a Espanya d’Orphèe de P.Glass, Arabella de R .Strauss. Va debutar també al Palau de les Arts amb Trouble in Tahití de L.Bernstein i ja té confirmats títols als dos teatres per a les properes temporades.

Durant la darrera dècada, Jordi Francés ha desenvolupat també un interessant enfocament pedagògic per treballar amb joves músics. Sota aquesta òptica, el Jordi ha treballat amb algunes de les institucions musicals educatives més importants del país com ara: la JONDE, la JORCAM, l’ESMUC, la JONC, la JOGV, etc. A partir de la temporada 24/25 serà professor de la Càtedra de Direcció d´Orquestra de l’Escola Reina Sofia.

És titulat per la Hogeschool Zuyd de Maastricht (Holanda), postgraduat en direcció de repertori contemporani al “Conservatori della Svizzera Italiana” de Suïssa i Màster de Musicologia per la Universitat de la Rioja. La seva amplíssima formació com a director inclou també estades a la Manhattan School of Music, l’International Järvi Academy d’Estònia, l’Eötvös Foundation de Budapest, l’IRCAM a París amb professors com Kurt Masur, Jorma Panula, Paavo Järvi i Peter Eötvös .