Mathias Johansen

Violoncel

Stella Escola Superior de Música , Feldkirch/Austria

AIMS Acadèmia
30/07-10/O8/2O24

Mathias Johansen va rebre la seva primera formació musical rigorosa de la mà de Ekkehard Hessenbruch.
Va començar els seus estudis acadèmics amb Wen-Sinn Yang en 2005, i va continuar amb Troels Svane en 2008.
En 2011, es va convertir en alumne de mestratge amb Frans Helmerson en el conservatori de música Hans Eisler de Berlín.
Va ser admès en l’examen de graduació amb Conradin Brotbek en el Conservatori de Música de Stuttgart en 2014.
El seu desenvolupament artístic s’ha complementat amb classes magistrals amb con David Geringas, Wolfgang Boettcher, Jens Peter Maintz, Daniel Müller-Schott, Gustav Rivinius, Daniel Müller-Schott, Wolfgang Emanuel Schmidt y Natalia Gutman.

Mathias va actuar com a solista amb l’Orquestra Nacional de Lituània dirigida per Gintaras Rikevicius, a més d’actuacions com a solista amb la Filharmònica de Berlín.
També va col·laborar amb mestres com Antje Weithaas, David Geringas i Kalle Randalu en diversos projectes de música de cambra dins d’una beca de diversos anys de Vila Musica Rheinland Pfalz.

És un músic de cambra molt sol·licitat i actua regularment en diversos festivals, com Podium Festival Iceland, el Chamber Music Festival Moteleon, el Zeitkunstfestival, el Festival de Música de Cambra de Estiria (Austria), el Festival de de Música de Cambra de León (España), el Musikfest Goslar y el Festival Klassiek Zeeland..
Ha tocat en el retir obert de música de cambra de Steven Steven Isserlis en Prussia Cove.

En 2014 va estar de gira pel Japó i Noruega.
Va tocar com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Vorarlberg en el marc del Bregenzer Festspiele 2021 i debutarà en la Schubertiade 2023.

L’any 2021, va ser convidat a formar part del “LightsOut Ensemble”.

Magnus Boye Hansen, Miguel Pérez i Mathias Halvorsen i ell, van realitzar una gira per Noruega representant el famós Quartet amb piano de Messiaen (Pour la Fi du Temps) en completa foscor per a oferir al públic l’oportunitat de viure una experiència purament acústica.
Li seguiran concerts a Alemanya en 2023.

Des de 2016, imparteix classes en la Stella Musikhochschule de Feldkirch (Àustria). Els seus alumnes han guanyat nombrosos premis a nivell nacional i internacional i han actuat en directe en l’emissió nacional d’Àustria.
Com l’ensenyament juga un paper important en la seva vida, va dedicar molt d’esforç a fundar la classe magistral “Feldkircher Streichertage”, que tindrà lloc en 2023 per setena vegada.
Es tracta d’un lloc en el qual ensenyen fins a nou professors, un psicòleg músic parla sobre maneres de practicar i actuar, un preparador físic músic ajuda a optimitzar qüestions biològiques i en el qual la música de cambra entre professors i participants exerceix un paper fonamental.

Ha impartit classes magistrals a Itàlia, Àustria, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Polònia, el Japó, l’Iran, Espanya i Turquia.

En els últims anys ha gravat una àmplia gamma d’obres en diversos escenaris. Una selecció de CDs:

2015 obres d’Hugo Kaun amb el Berolina Ensemble (guanyador de l’ECHO KLASSIK 2016). MDG

2018 POHÁDKA amb Andreas Hering interpretant a duo obres de Janáček, Schumann i Martinů. ArsProduktion

2021 “El violoncel es troba amb l’arpa” amb Silke Aichhorn. CPO

2020/21 primera gravació de la Sonata per a violoncel de Maria Bach juntament amb els quintets per a piano i corda amb Christine Busch, Elene Meiperiani, Klaus Christa, Conradin Brotbek, Yukie Yakai i Akiko Shiochi. CPO

2022 va gravar obres per a quartet i quintet de compositores amb el ” Ensemble Louise Farrenc” (Mayumi Kanagawa, Klaus Christa, Dominik Wagner, Katya Apekisheva) con obras de Louise Farrenc, Melanie Bonis y Elena Firsova. CPO