Pierre de Maistre

Contrabaix

Solista de l’Orquesta Concertgebouw/Amsterdam/Países Bajos

Professor de l’escola superior de música Musikene, San Sebastián.

AIMS Acadèmia
30/07-10/O8/2O24

​Pierre-Emmanuel de Maistre es va incorporar a la Royal Concertgebouw Orquestra al agost de 2013 i va ser nomenat contrabaix principal l’any 2015.

Nascut a França, va estudiar en el Conservatori Superior de París amb Vincent Pasquier i posteriorment va completar els seus estudis en la Folkwang Hochschule de Essen de la mà de Niek de Groot, antic contrabaixista principal de la Royal Concertgebouw Orchestra.

Ha participat en classes magistrals amb Philippe Müller, Gary Hoffman, Franz Helmerson i Matthew McDonald, i ha estat membre de l’Acadèmia Internacional de Música de Cambra Seiji Ozawa de Suïssa, i de la Jove Orquestra Gustav Mahler.

Ha participat en diversos festivals de música de cambra, com el de Opera Barga i el Festival Internacional de Música de Cambra de Thèze.
Va ser nomenat contrabaixista principal adjunt de l’Orquestra Nacional de Lilla en 2003, càrrec que va ocupar durant nou anys.

Actualment, és professor de contrabaix en el Centre Superior d’Arts Musikene de Sant Sebastià (Espanya) des de l’any 2015, i és membre del conjunt de música de cambra “Musica Reale” així com dels solistes de cambra de la RCO.

Pierre-Emmanuel de Maistre toca de la col·lecció de la RCO Fondation, un contrabaix Bergonzi, construït en Cremona cap a 1760 i un arc de Jochen Schmidt.