Mario Caroli

Flauta

Professor a la Musikhochschule a Freiburg

AIMS Acadèmia
10/08-18/08/2024

  • Classes magistrals individuals per a flauta
  • Formació en audicions
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra del Festival 

Mario Caroli va començar la seva formació musical als 14 anys i va obtenir el seu diploma de solista als 19 anys. Va estudiar amb Annamaria Morini a Bolonya i Manuela Wiesler a Viena. Després, a l’edat de 22 anys, va guanyar el cobejat Premi Internacional Kranichsteiner a Darmstadt i va començar una carrera molt reeixida com a flautista solista. La seva activitat comença, subsegüent al Premi de Darmstadt, com un patrocinador de la música contemporània: la seva fama va créixer ràpidament i es va convertir en l’intèrpret preferit de molts dels grans compositors vius. Salvatore Sciarrino, György Kurtag, Doïna Rotaru, Toshio Hosokawa, Ivan Fedele, Olga Neuwirth, Philippe Hurel, Wolfgang Rihm i molts altres van escriure per a ell belles obres per a flauta sola, així com nous concerts per a la flauta, que contribueixen a ampliar la literatura de l’instrument. Anys més tard, la seva carrera va retornar a tot el repertori, sense distinció d’estils i èpoques històriques. Com a figura única entre els flautistes d’avui, Mario Caroli és un dels escassos artistes capaços de passar de la composició més clàssica a la peça contemporània més extrema, amb el mateix virtuosisme viu, personalitat vibrant i un rigorós enfocament tant analític com estètic.

Els crítics no van dubtar a qualificar-lo com a “fenomen” per les seves refrescants interpretacions de Bach, Schubert o Debussy i el “New York Times” va escriure que “té un so que vols beure”. Mario Caroli ha aparegut com a solista convidat amb moltes orquestres prestigioses, com la Philharmonia Orchestra a Londres, l’Orchestre Philharmonique de Ràdio France a París, la Tòquio Philharmonic, la Tòquio Metropolitan i la Tòquio Sinfonietta a Tòquio, la SWR i WDR Radiosinfonieorchester de Stuttgart i Colònia, l’Orquestra Nacional de Brussel·les, l’Orquestra Nacional de la Ràdio Italiana a Torino, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Grega a Atenes, la Basilea Sinfonietta, l’Orquestra Simfònica d’Islàndia a Reykjavik, la Sofia Soloists, la Mozart Kammerphilharmonie, les Orquestres dels Teatres de l’Òpera de Stutt Rouen, Bari, Cagliari, les Orquestres Filharmòniques d’Estrasburg, Niça, Montecarlo, Les Percussions de Strasbourg, l’Ensemble Contrechamps de Ginebra, el Neue Vocalsolisten Stuttgart, sota la direcció, entre d’altres, de Pierre Boulez, Peter Eötvös i Kazushi Ono.

Present als festivals més grans del món, Mario Caroli ha actuat a la Berliner and Kölner Philharmonie, al Concertgebouw d’Amsterdam, al Royal Festival Hall de Londres, al Suntory Hall de Tòquio, al Lincoln Center de Nova York, a l’Scala a Milà, el Palais des Beaux Arts a Brussel·les, el Megaron a Atenes, l’Herkulessaal a Münich, al Théâtre du Châtelet a París i a la Cité de la Musique a Estrasburg. Ha enregistrat més de 40 Cds, incloent-hi moltes estrenes mundials importants, així com els grans clàssics del repertori i ha impartit classes magistrals a tot el món. Com a artista cosmopolita i políglota, Mario Caroli també és un dels professors de flauta més demandats actualment. Després d’ensenyar 17 anys a França, 5 anys a Suïssa, Caroli viu a Estrasburg i és professor de flauta a la Musikhochschule a Freiburg, on imparteix una classe internacional de flauta amb molt èxit.

Mario Caroli toca una flauta Miyazawa de platí.