Cecilia Bercovich

Viola

Centre Superior Katarina Gurska de Madrid

AIMS Academy O4-16/O8/2O22

  • Individual master classes for viola
  • Audition training
  • Opportunities to perform on stage as a soloist or in chamber groups
  • Selected students will experience the Festival Orchestra 

 

Nascuda a Madrid, Cecilia Bercovich és una intèrpret molt versàtil de violí, viola i viola d’amore. Mantenint un itinerari musical molt variat, ha actuat com a concertino i líder de secció sota la direcció dels mestres Pierre Boulez, Riccardo Chailly, Matthias Pintscher, Heinz Holliger i Krzysztof Penderecki als festivals de Lucerna, Salzburg i el Wagner Festpiele de Bayreuth, entre altres. La música de cambra i la improvisació ocupen gran part de la seva trajectòria artística, en què ha col·laborat amb Maria João Pires, Sabine Meyer, Asier Polo, Cristina Montes o Lucy Shelton. Entusiasta de les idees del nostre temps, els seus programes de concert tenen un indubtable sentit creatiu i inclouen, sovint, transcripcions pròpies i estrenes.

Formada amb Víctor Bercovich, es va graduar més endavant en violí i viola amb Matrícula d’Honor al Musikene i ha estat alumna d’Isaac Stern i Itzhak Perlman. Molt involucrada en nombrosos projectes educatius orquestrals, la Cecilia és, a més, professora del Conservatori Superior de Música d’Aragó i del Centre Superior Katarina Gurska de Madrid. Integra els ensembles Meitar (Tel Aviv) i Variances (París), sent també artista associada del Quantum de Tenerife.

Ha enregistrat en primícia nombroses obres de cambra i concerts instrumentals per a Deutsche Grammophon, Naxos i IBS entre altres segells discogràfics. Aquesta temporada dirigeix ​​“El Sobre Verde” al Teatre de la Zarzuela i col·labora com a concertino de l’Orquestra Simfònica de Navarra i és co-curadora del Festival Forward. Aquest estiu, torna al Festival de Lucerna i actuarà per primera vegada al Malta International Summer Festival i a Les Musicales de Normandie.