Emilio Colón

Cello

Professor a la Jacobs School of Music a la Univesitat de Indiana

AIMS Acadèmia O1-13/O8/2O23

  • Individual master classes for cello
  • Audition training
  • Opportunities to perform on stage as a soloist or in chamber groups
  • Selected students will experience the Festival Orchestra

Emilio Colón és violoncel·lista, director i compositor.

Als 26 anys va ser nomenat membre de la facultat de la Jacobs School of Music a la Universitat d’Indiana i, des d’aleshores, s’ha establert com a pedagog d’alta demanda. Ha estat convidat a oferir classes als Conservatoris de París, Ginebra, a la Franz Liszt Academy of Music a Budapest, Royal Academy of Music a Londres, Hochschüle für Musik a Stuttgart, Yonsei University a Seül i Toho Gakuen a Tòquio. Colom ha participat com a membre del jurat al prestigiós Concurs Internacional de Violoncel Pau Casals a Budapest i el Concurs Internacional de Cordes Stulberg a Michigan, entre d’altres.

Com a intèrpret, Emilio ha estat convidat com a solista en diferents orquestres com la Reno Chamber Orchestra, National Symphony of the Ukraine, Istanbul State Symphony Orchestra, International Symphony Orchestra of Lviv, Orquestres Simfòniques de Guayaquil, Puerto Rico i Guatemala, la Huntsville L’Hermitage Foundation a Los Angeles, La Music International Chamber Festival a Sarasota (Florida), Miami Music Festival,… i ha fet diverses gires per Europa i Àsia.

El distingit músic va aparèixer interpretant “El Pessebre” a la pel·lícula “Un poema a l’exili”, de Pau Casals i Joan Alavedra. Va rebre un premi a la millor pel·lícula al Reus International Festival 2014 (Catalunya). Els seus enregistraments es poden trobar als segells Enharmonic, Centaur, Zephyr, Klavier i Lyras.

Colom ha estat artista convidat en ambaixades nacionals i estrangeres, rebent el Premi a la Diplomàcia Cultural de l’Ambaixada dels EUA pel seu treball per millorar les relacions entre els EUA i els països estrangers.

Com a presentador i productor de les sèries de televisió “Beethoven in the Caribbean” i “Music and Puerto Rico,”, Emilio advoca perquè la música clàssica sigui accessible al món digital, apareixent a CBS, ABC, NBC i CW als mercats del Carib, Estats Units, Canadà i Guam.

Emilio toca un violoncel Amati fabricat a Cremona el 1690 en combinació amb el seu arc Dominique Peccatte.