Erika Gelsetzer

Violí

Professora a Universität der Künste in Berlin

AIMS Acadèmia
30/07-10/O8/2O24

  • Classes magistrals individuals per a violí
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival 

Nascuda en una família de músics, l’Erika Geldsetzer va ser acceptada a l’acadèmia de música de Colònia com a preestudiant i va estudiar a Karlsruhe amb el professor Ulf Hoelscher, a Londres a la Royal Academy of Music amb Erich Gruenberg, al mateix temps que estudiava música de cambra a Colònia amb el quartet Alban Berg i, finalment, a Viena amb el professor Gerhard Schulz.

Com que la música de cambra sempre ha estat la seva passió, l’any 1995 va fundar el Faure Quartett amb el pianista Dirk Mommertz, el violista Sascha Frömbling i el violoncel·lista Konstantin Heidrich. Des d’aleshores, el quartet ha tingut una carrera estable i molt exitosa, tocant a les principals sales d’arreu del món. Són convidats habituals a Londres (Wigmore Hall), Berlín, París, Nova York, Buenos Aires, Sant Petersburg, Tòquio i Osaka, així com a festivals com el Schleswig Holstein (Alemanya), el Festival de Radio France a Montpellier (França), el Festspiele Mecklenburg Vorpommern (Alemanya), el Mänttä Music Festival (Finlàndia), el Festival Martha Argerich de Buenos Aires (Argentina) i l’Enescu Festival de Bucarest (Romania).

Per als segells Deutsche Grammophon i Universal, així com per Sony i Berlin Classics, el quartet ha gravat moltes obres importants de la literatura del quartet de piano, com ara els quartets de Mozart, Brahms, Mendelssohn, així com quartets de Fauré, Dvorak, Schumann, Mahler, Strauss i les transcripcions de Mussorgski i Rachmanninov. Dos dels seus discos van rebre el premi més prestigiós d’Alemanya per enregistraments destacats, els “Echo”. L’últim CD es va publicar el 2020 per celebrar el 25è aniversari del Quartet Fauré amb quartets de piano de Fauré i cançons del mateix compositor transcrites especialment pel quartet.

Com a solista, l’Erika ha tocat tots els concerts més importants, així com també concerts menys coneguts com el de Korngold o d’Elgar amb orquestres com la South West Radio Orchestra Germany (SWR), la University Orchestra Heidelberg, la Capella Classica Betzdorf i la Filharmonia de Romania.

El 2011 va formar un duo juntament amb el conegut pianista i director d’orquestra anglès Ian Fountain. Han estat convidats regularment a tocar recitals a les principals sales de concerts d’Alemanya i de l’estranger. Juntament amb el famós violoncel·lista David Geringas, sovint s’endinsen al món del trio amb piano.

Des de l’abril del 2014, l’Erika Geldsetzer ocupa una plaça de professora a la Universität der Künste a Berlin.