Hillel Zori

Violoncel

Universitat de Tel Aviv

Escola de Música Buchmann-Mehta

Membre del Israel Piano Trio

AIMS Acadèmia O1-13/O8/2O23

  • Classes magistrals individuals per a violoncel
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival amb el mestre Riccardo Frizza
Considerat un dels virtuosos més destacats de l’actualitat, el violoncel·lista Hillel Zori és àmpliament reconegut com un dels millors músics d’Israel.Zori, la interpretació del qual s’ha relacionat directament amb el major estil romàntic,a més de ser descrit per la premsa internacional per donar novament vida a la “tradició jueva”, s’ha distingit com el guanyador de la medalla d’or en el concurs internacional Maria Canals de Barcelona el 1986 i en guanyar els primers premis en els concursos Whitaker St. Louis, el Premi-Stradivari d’Itàlia, el CIEM de Ginebra, el premi Dutilleux en el concurs Rostropovich de París, el premi Tanglewood Music Center Jackson i ser el primer violoncel·lista a guanyar el Premi Shapira de Tel Aviv.

Des del seu debut en 1984 amb l’Orquestra Filharmònica d’Israel sota la batuta de Zubin Mehta, Zori ha aparegut com a solista a Israel i a l’estranger, actuant amb la BBC Scottish Symphony, l’Orquestra Simfònica de Düsseldorf, l’Orquestra de cambra de Filadèlfia, l’Orquestra Simfònica de Jerusalem ANAVA, l’Orquestra de cambra d’Israel, l’Orquestra del Festival de Dartington (Regne Unit) i el Bremen Kammerphilharmonie, entre d’altres i actuant amb destacats directors com Rodan, Mandeal, Volkov, Fisch, Brabins, Xèrif, Brotons i Justus Franz.

Com a àvid músic de càmera i membre de l’Israel Piano Trio, ha recorregut extensament el món i ha estat convidat freqüentment en molts festivals com Marlboro, Tanglewood, Dartington, Berlín, Israel i Atenes. Les seves activitats l’han portat a importants sales de concerts com la Concertgebouw de Ámsterdam, Surt-li Gaveau de París, Carnegie Zankell Hall de Nova York, el Museu de Tel Aviv, la Moscow Music Domi, The Wigmore Hall i l’assemblea de l’ONU a Nova York interpretant Kol Nidrei de Bruch sota la batuta de Mehta per al Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust el 2009.

La passió de Zori per buscar altres interessos musicals l’ha portat a compondre la seva pròpia obra Carmeniana – Suite Brillant, una transcripció sensacional sobre temes de Carmen de Bizet per a violoncel i orquestra, un trio de corda i un cicle de cançons “Carmel” per a veu i conjunt de càmera. El seu arranjament / adaptació del “Monodialogue” de Wiesenberg – Fantasy for viola, (dedicat a T. Zimmermann) – va ser publicat per Schott, i el seu recent arranjament / edició per a violoncel i piano de la sonata de violí Brahms op. 78 a C Major es va registrar recentment pel SWR.

Un punt culminant de la variada discografia de Zori és “Inspirales” – CC1030 publicat pel prestigiós segell londinenc Cello Classics. Aquest CD, que va anar el “CD de la setmana” de la BBC al gener de 2014, és una virtuosa antologia de violoncel·listes i compositors de de Cassadó fins a Rostropovich, Popper, Tortleier, així com i la seva pròpia transcripció de “Carmeniana”.

Guanyador dels premis anuals AICF de la Fundació Cultural Israel, Hillel Zori va completar els seus estudis amb el Prof. Uzi Wiesel en l’Acadèmia de Música Israel Rubin “Cum Laude” i va continuar en el Conservatori de Nova Anglaterra amb Bernard Greenhouse.

Zori és un gran pedagog molt dedicat i sol·licitat. Entre els seus nombrosos estudiants figuren guanyadors de competicions internacionals i nacionals. Amb freqüència és convidat a oferir classes magistrals a tot el món. Ha sigut membre de la facultat de Keshet Eilon Summer Seminar i de la facultat del Jerusalem Music Center.

Hillel Zori és professor a la Universitat de Tel Aviv, l’Escola de Música Buchmann-Mehta com a responsable del departament de cordes.