Jone Kaliunaite

Viola

Professora a la Universitat de Música Saar

AIMS Acadèmia O1-13/O8/2O23

  • Individual master classes for viola
  • Audition training
  • Opportunities to perform on stage as a soloist or in chamber groups
  • Selected students will experience the Festival Orchestra

 

Jone Kaliunaite va néixer a Vilnius, Lituània. A l’escola primària d’art i música local M.K. Ciurlionis es va especialitzar en violí i després en viola. Després de graduar-se va estudiar a l’Acadèmia de Música de Lituània amb el professor P. Radzevicius. El 1991 va continuar els seus estudis a la Musikhochschule de Lübeck amb la professora Barbara Westphal i es va graduar el 1998 amb la màxima qualificació en l’examen – concert. A més, va ser estudiant associada al Mozarteum de Salzburg amb el professor Thomas Riebl.

Jone Kaliunaite ha estat premiada diverses vegades en concursos nacionals i internacionals (entre altres a CIEM Ginebra, 1996). Va ser violista solista amb la Filharmònica d’Essen i a la Deutsche Operam Rhein a Duisburg. També viola solista amb la Bamberger Symphoniker, l’HR-Symphony Orchestra Frankfurt i l’Òpera de Frankfurt. Del 1999 al 2005 va ser professora de viola a la Folkwang-Musikhochschule d’Essen. Del 2012 al 2016 va ser professora convidada a l’Acadèmia de Música de Vilnius/Lituània. Des del 2005, Jone Kaliunaite ocupa una càtedra a la Universitat de Música Saar.

Actua com a solista i en diverses formacions de música de cambra. Ha tocat, amb música de cambra, amb Vytautas Sondeckis, Alexei Lundin, Vilnius Quartet, Eduard Brunner, Thomas Duis, Maxim Vengerov, Tatevik Mokatsian, Tanja Becker-Bender, Dieter Klöcker, Friedemann Eichhorn, Florian Uhlig, Anke Dill, Gustav Rivinius,…

La seva intensa activitat concertística i docent l’ha portat, entre d’altres, Corea del Sud, Espanya, França, Itàlia, Letònia, Bulgària, Lituània i Anglaterra.