Peter Thiemann

Violoncel

Fundador i director artístic d’AIMS

Conservatori Superior de Música del Liceu, Barcelona

AIMS Acadèmia
30/07-10/O8/2O24

  • Classes magistrals individuals per a violoncel
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival 

Peter Thiemann és el creador d’AIMS i actualment exerceix també de Director Artístic.

Es va formar com a violoncel·lista amb els professors Agnes Buntrock, Ferenc Míhaly, Martin Ostertag, Janos Starker i Maurice Gendron.

Durant 33 anys va ser el violoncel solista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu a Barcelona. Des de 1987 és professor del Conservatori Superior de Música del Liceu, Barcelona.

Com a solista, membre de grups de cambra, solista d’orquestra i professor convidat d’universitats, festivals i cursos especialitzats ha actuat arreu d’Europa, Amèrica del Nord i del Sud, Àsia i l’Orient Mig.

A part de diversos treballs sobre la pedagogia del violoncel per al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya destaca la publicació d’un sistema d’escales per a violoncel, editat en l’Edició Iberica/Editorial Boileau de Barcelona.

De 2005 a 2014 a més es va incorporar al claustre de professors de la Fundació Barenboim-Said amb base a Ramallah (Palestina). Creada pel pianista i director Israelià Daniel Barenboim i l’intel·lectual Palestí Edward Said la Fundació promou activitats educatives i formatives en el camp de la música amb un missatge de pau, diàleg i reconciliació a través de la música i de l’educació musical.