Seon-hee Myong

Piano

Solista

AIMS Acadèmia
30/07-10/O8/2O24

  • Classes magistrals individuals per a piano
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra

Nascuda a Seül, Corea del Sud, Seon-hee Myong va començar els seus estudis musicals a l’edat de quatre anys. Quan tenia nou anys, va fer el seu debut en un recital dedicat a les sonates de Ludwig van Beethoven. Als catorze anys va debutar com a solista amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Corea interpretant el Concert No.1 de Tchaikovsky.

A la tendra edat de quinze anys, es va traslladar als Estats Units per estudiar a l’Escola d’Arts Escèniques de Carolina del Nord amb Joseph Kalichstein.

De 1981 a 1985, va assistir a la Universitat d’Indiana-Bloomington i va estudiar amb Edward Auer i Zadel Skolovsky. Va obtenir la seva llicenciatura en música amb un Certificat d’Intèrpret, la més alta qualificació de música atorgada en aquesta universitat.

En 1985, una beca la va portar a la Julliard School of Music de Nova York, on es va reunir amb Joseph Kalichstein, i finalment va obtenir el seu mestratge. De 1988 a 1990, Seon-hee Myong va ser professora assistent a la Universitat Estatal de Nova York.

Durant la seva carrera, Seon-hee ha guanyat varis premis i reconeixements com el Premi Helena Rubinstein i el Premi William Patscheck. Ha realitzat concerts freqüentment tant de solista com amb grups de música de cambra a Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Europa i Àsia. Seon-hee ha gravat un CD amb el violoncel·lista Lluís Claret, nomenat Homage a Pau Casals. També ha gravat amb estudis de radio alemanys, suïssos i coreans.

En 2005, Seon-hee va ser contractada pel pianista i director d’orquestra Daniel Barenboim per unir-se a la Fundació Barenboim-Said, un projecte de pau musical dedicat a proporcionar educació musical gratuïta a nens i adolescents en Palestina.

En 2014, va fer un aclamat debut amb l’Orquestra Filharmònica de Changwon interpretant el concert “Emperador” de Beethoven.

Des de la creació de la FUNDACIÓ AIMS en 2015, Seon-hee segueix dedicant bona part del seu temps a actuar en concerts socials i caritatius (hospitals, llars per a ancians, centres per a discapacitats, etc.).