Simone Zgraggen

Violí

Co-directora de l’Acadèmia de Cordes de l’AIMS

Universitat de Música Friburg

AIMS Acadèmia
30/07-10/O8/2O24

  • Classes magistrals individuals per a violí
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival 

Simone Zgraggen és professora de violí de la Hochschule für Musik Freiburg/Alemanya.

Simone Zgraggen estudià a Lucerna, Basilea i Karlsruhe amb Alexander van Wijnkoop i Ulf Hoelscher, finalitzant els seus estudis amb “suma cum laude”. Va ser becada per la Migros Cooperative Alliance (1995-1997) i la Kiefer Hablitzel Foundation (1999), va guanyar el Shar Award (EUA), el primer premi al concurs de conservatoris de música del la República Federal Alemanya i els premis Lion i Brahms de l’Acadèmia Carl Flesch de Baden-Baden.

El 2006 va rebre la beca principal de la fundació cultural i artística Foundation Danioth. Ha enregistrat per DRS 2, Espace 2, SWR, ORF, Bavarian Broadcasting i per la ràdio estatal de Moscou, ha participat en classes magistrals amb Gulli, I. Ozim, S. Bron, A. Chumachenco, R. Kiss Mouth, T. Zehetmair i als EUA amb Ch. Avsharian, A.Cardenes, J. Silverstein i S. Shipps.

Zgraggen ha ofert concerts a Europa, Amèrica i Àsia, al International Orpheum Music Festival a la Tonhalle de Zuric i al Festival de Pasqua de Salzburg. Simone Zgraggen és concertino de la Basel Sinfonietta i primer violí del Schubert Quintet i col•labora regularment amb el pianista Ulrich Koella. Ha enregistrat CDs amb els segells Bella Musica (doble concert de Brahms i Partita de Brook en re menor), Claces (peces per a violí i piano de Schoeck amb el pianista Ulrich Koella) i Geniuin (quintets de corda de Schubert i Boccherini amb el Schubert Quintet –molt ben valorat a klassik.com). Des de l’any 2001 fins el 2004 ha estat professora a la Musikhochschule de Karlsruhe. Des de 2001 és també professora al Conservatoire de Zuric.

Simone Zgraggen toca al violí “Golden Bell” de Stradivari de l’any 1680, cedit per un propietari privat suís.