Vicens Prats

Flauta

Flautista principal de la Orquestra de París

Professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya

Professor a l’École Normale de Musique de Paris

AIMS Acadèmia 14-22/O8/2O22

  • Classes magistrals individuals per a oboè
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival 

Resideix a París i és Primer Flauta Solista de la prestigiosa Orquestra de París des de 1991, cosa que li ha permès col·laborar amb directors com Georg Solti, C.M. Giulini, Pierre Boulez, Lorin Mazel, James Conlon – amb qui va interpretar el concert de J. Ibert a la Sala Pleyel-Kurt Sanderling, Wolfgang Sawallisch, Daniel Baremboin, Franz Brüggen, Cristoph von Dohnany, Seiji Ozawa, Bernard Haitink, E.P. Salonen, Sakari Oramo, Klaus Mäkela,etc .. 

Vicens Prats va ser el primer flautista de l’estat en entrar al Conservatori Nacional Superior de Música de París i en obtenir el Primer premi per unanimitat de flauta i música de cambra. Els seus professors van ser Michel Debost, Jean Pierre Rampal, Alain Marion i Aurèle Nicolet. 

Ha estat guardonat en els concursos internacionals de Kobe (Japó) i Barcelona. 

Ha tocat al capdavant de formacions d’alt nivell com la Orquestra Franz Listz de Budapest, Orquestra de París, Solistes de Zagreb, Orquestra de cambra de Tolosa, Orquestra Nacional del Capitoli de Tolosa-de la qual va ser Flauta solista durant quatre anys-Orquestra de Cambra de l’Empordà, The Guildhall Strings Ensemble, I Musici, etc.

Juntament amb l’activitat orquestral, Vicens Prats desenvolupa una gran tasca cambrística i pedagògica, és convidat regularment als Estats Units, Japó, Corea, França, Portugal, Espanya, Itàlia, etc

És professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya i a l’École Normale de Musique de Paris.