Juliette Hurel

Flauta

Flautista solista de l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam

Professora al Conservatori de Rotterdam ‘Codarts’

AIMS Acadèmia 13-21/O8/2O23

  • Classes magistrals individuals per a flauta
  • Formació en audicions
  • Lliçons d’introducció a la tècnica de respiració circular
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra del Festival 

Juliette Hurel va rebre per unanimitat els primers premis de flauta i música de cambra al Conservatori Nacional Superior de Música de París i ha guanyat premis en diversos concursos internacionals importants.

Hurel ha actuat a prestigioses sales de concerts com la Cité de la Musique i el Théâtre des Champs-Elysées de París, el Grand Théâtre de Provence, el Wigmore Hall de Londres i el Concertgebouw d’Amsterdam. Rep invitacions per tocar en festivals importants com el Festival Internacional de la Roca d’Anthéron, La Folle Journée a Nantes, el Festival Internacional de Colmar, Fel estival d’Holanda, el Festival de Música de Cartagena i festivals a Tòquio i Bilbao. Com a solista molt sol·licitada, Juliette Hurel ha tocat amb orquestres de tot el món, incloses l’Orquestra Simfònica Metropolitana de Tòquio, l’Orquestra Simfònica de Colòmbia, l’Orquestra Metropolitana de Montreal, l’Orquestra Nacional de Gal·les de la BBC i la Sinfonietta de Hong-Kong. També actua regularment amb diverses orquestres a França.

Està molt interessada en la música contemporània i treballa amb els compositors per comprendre plenament i realitzar les seves intencions. És la inspiració i la dedicatòria de diversos encàrrecs, en particular el concert per a flauta “Cançons d’amor” de Bruno Mantovani, estrenat el 2016 amb l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam dirigida per Yannick Nézet-Séguin, i “Chant de Résurrection” per a flauta i piano de Philippe Hersant, estrenada el 2021 amb la pianista Hélène Couvert.

La discografia de Juliette Hurel és rica i variada: obres de Martinu i Prokofiev, repertori francès del segle XX, les Sonates per a flauta de Haydn, Concerts per a flauta i orquestra de C.P.E. Bach (amb l’Orchestre d’Auvergne sota la batuta d’Arie van Beek), els àlbums “Impressions Françaises” i “Dawn of Romanticism”, els quartets complets de flauta de Mozart amb el Quatuor Voce i l’àlbum “Bach-Inspiration”. El 2020, Juliette Hurel i la pianista Hélène Couvert van gravar una col·lecció d’obres rarament interpretades de compositores franceses (Mel Bonis, Cécile Chaminade, Lili Boulanger) titulada “Compositrius à l’aube du vingtième siècle”. Aquests enregistraments han rebut els elogis de la crítica i van ser aclamats per la premsa francesa i internacional.

Juliette Hurel és flautista solista de l’orquestra Filharmònica de Rotterdam des de 1998 i, des de 2010, també ensenya al Conservatori de Rotterdam “Codarts”. És directora artística dels “Rencontres Musicals de Noyers sur Serein” i dels “Musicales du Golfe”.

Juliette Hurel toca una flauta “Pearl” en or de 18 quirats.