Christoph Rahn

Contrabaix

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

AIMS Acadèmia O1-13/O8/2O23

  • Classes magistrals individuals per a contrabaix
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival

Christoph Rahn és solista de contrabaix de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu. Es va formar com a contrabaixista a les escoles de Munic i Berlín. Després d’una àmplia formació orquestral a l’Òpera de Berlín se’n va anar amb la Simfònica de Bamberg i més endavant amb l’OBC.

Com a músic de cambra ha treballat amb solistes de la talla de Maria Joao Pires i Christian Zacharias. Ha enregistrat el disc “Variacions breus” amb obres espanyoles originals per a contrabaix i piano, incloent-ne una de Pedro Valls, contrabaixista i compositor. A partir d’aquesta gravació es va iniciar l’edició gradual de les seves obres per a contrabaix, confiant la família i l’editorial Clivis, l’edició rigorosa, a partir dels manuscrits, a Christoph Rahn.

Rahn ofereix regularment concerts de contrabaix i piano, enregistrat per RNE, a Espanya i Alemanya, promocionant aquestes obres i treballant paral·lelament en el seu segon disc. També ha estrenat el “Gran Concert de Contrabaix” de Pedro Valls amb l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció d’Edmon Colomer i va interpretar el concert de Koussevitzky amb Salvador Brotons i la OBC, amb molt bona acollida per part del públic i la premsa (“Un luxe de contrabaix” – El País).