AIMS Acadèmia de Vents

Arno Piters

Clarinet

Clarinetista a la Royal Concertgebouw Orquestra Amsterdam

Professor del Conservatori d’Amsterdam

AIMS Acadèmia​ 17-22/O8/2O21

  • Classes magistrals individuals per a clarinet
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival 

Arno Piters (1980) va estudiar clarinet i requint a l’Acadèmia de Música de Maastricht amb Jan Cober i Willem van der Vuurst. Es va graduà amb distinció. Posteriorment, va estudiar a l’Acadèmia de Música d’Amsterdam amb George Pieterson i es va graduar, de nou, amb distinció. 

Fou membre de la European Union Youth Orchestra (EUYO) i de la Gustav Mahler Jugend Orchester (GMJO) i ha tocat sota la batuta de directors com Pierre Boulez, Vladimir Ashkenazy i Bernard Haitink. Arno ha realitzat diversos enregistrament de CDs d’obres de Stravinsky, Piazzolla, Brahms i Schumann. Com a solista ha tocat en orquestres de tota Europa. És músic convidat a la Mahler Chamber Orchestra, a l’Orquestra de la Ràdio de Colònia, la Filharmònica de Rotterdam i, por invitació de Valery Gergiev, a la World Orchestra for Peace. A festivals de música de cambra ha tocat amb Janine Jansen, Mischa Maisky i Daniel Hope.

Des del 2001 fins al 2004, Arno ha ocupat la plaça de requint a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio dels Països Baixos. Al març del 2004 va ser nomenat requint a la Royal Concertgebouw Orchestra d’Amsterdam. És professor de clarinet al Conservatori d’Amsterdam i fa classes magistrals per tota Europa, Àsia i Amèrica.