AIMS Wind Academy

César Altur de los Mozos

Oboè

Oboista principal a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Barcelona

Conservatori Superior de Música de Liceu, Barcelona

AIMS Acadèmia 17-22/O8/2O21

  • Classes magistrals individuals per a oboè
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival 

César, nascut el 1978, va iniciar els seus estudis musicals a la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València), on als 11 anys va començar a estudiar l’oboe amb Joan Magraner i Fermí Clemente, i seguidament amb Vicent Llimerà i Francesc Salanova al Conservatori Joaquim Rodrigo de València.

Després de graduar-se amb menció d’Honor i havent estat durant tres anys oboè solista de la Jove Orquestra de València, va estar seleccionat per estudiar a l’Escola Reina Sofia de Madrid per continuar els seus estudis d’oboe amb Hansjörg Schellenberger (oboè solista de l’ Philharmònica de Berlin en aquell momet) i desenvolupar els seus coneixements amb directors o intèrprets de renom com ara James Judd, Luciano Luciano Berio, Jordi Savall, Ros-Marbà i realitzar conjuntament concerts i recitals de cambra amb grans músics com Klaus Thunemann, Radovan Vlatkovic , Bruno Canino o Eduard Brunner.
També ha participat en classes magistrals dels professors Albrecht Mayer, Juan-Manuel Lumbreras i Maurici Bourgue.

El 2003, va ser seleccionat per formar part de la Gustav Mahler Jugend Orchester en qualitat d’oboè solista i va actuar en auditoris com el Musikverein, Konzerthaus, Usher Hall Edimburg, Opera City i santury Hall de Tòquio, amb els directors Ingo Metzmacher i Pierre Boulez. Aquest mateix any és contractat professionalment a la Bilbao Orkestra Sinfonikoa sent director titular Juanjo Mena.

El 2004 va ser seleccionat per l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó i en 2006, sent Sebastian Weigle director titular a el Liceu accedeix per oposició a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona en qualitat d’oboè solista.

Des de llavors César centra la seva activitat musical a Barcelona, ​​i realitza a el mateix temps col·laboracions amb l’Orquestra Nacional d’Andorra (amb la qual ha actuat com a solista a al Palau de la Música Catalana), la Münchner Kammer Orchester, l’Orquestra Nacional d’Espanya o l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Això comporta actuacions amb artistes com ara Plácido Domingo, Joyce Didonato, Joshua Bell, Leonidas Kavakos, Khatia Buniatishvili, El teu Koopman, Andrew Davis, Philippe Auguin, Fabio Luisi, …

Sovint realitza recitals amb el pianista Emili Blasco, la organista Izumi Kand amb la qual ha enregistrat un CD de música litúrgica «Con Spirito» i actuacions com a solista amb l’Orquestra d’AIMS, dirigida per Sergey Ostrovsky.

En l’àmbit docent, Cèsar ha estat professor al Musikene (Centre Superior de Música del País Basc) i des del 2012 és professor d’oboe i de música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona.