AIMS Acadèmia de Vents

Gregor Witt

Oboè

Solista de la Staatskapelle Berlin

Professor a la Hochschule für Musik und Theater, Rostock

AIMS Acadèmia​ 19-22/O8/2O21

  • Classes magistrals individuals per a oboè
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival

Gregor Witt, oboè solista de la del Staatskapelle Berlin i professor d’oboè i música de cambra a la “Hochschule für Musik und Theater” en Rostock, és un dels músics més buscats d’Alemanya.

El 1989 després de graduar-se de la Hochschule fuer Musik “Hanns Eisler” on va estudiar amb el professor Gerd Albrecht Kleinfeld, va ser assistent d’oboè solista de la Mecklenburgische Staatskapelle Schwerin. El 1990 va acceptar el càrrec d’oboè solista en la Komische Oper Berlin. Tres anys després, el 1993, Daniel Barenboim el va convidar a unir-se a la Staatskapelle i Staatsoper de Berlin també com a oboè solista.

Gregor Witt ha establert nombrosos lligams musicals amb conjunts de cambra i solistes, inclòs el Quintet de vent del Staatskapelle Berlin i el Berlin Wind Soloists, i es relaciona amb músics com Daniel Barenboim, David Geringas, Julia Fischer, Klaus Thunemann, Marie Luise Neunecker.

Els seus viatges com a solista, professor i director d’orquestra l’han portat a grans auditoris i escoles d’Europa, Japó, Amèrica i Israel. Com a oboè solista convidat se l’ha escoltat en moltes de les principals orquestres europees, inclosa l’Orquestra Filharmònica de Berlín, la Sächsische Staatskapelle Dresden, l’Orquestra Filharmònica de Munic, l’Orquestra Simfònica de Ràdio del Nord d’Alemanya, l’Orquestra Simfònica de Ràdios de Berlín i l’Orquestra Simfònica Alemanya. Per invitació de Gidon Kremer, Gregor Witt i el Quintet de Vent del Staatskapelle Berlin van actuar en el Festival Internacional de Música de Cambra a Lockenhaus i va ser convidat en el Festival de Música de Cambra de Jerusalem i Nova York.

Gregor Witt és un professor apassionat, dedicat, i molt sol·licitat. Professor des del 1993, primer a la Universität der Künste de Berlín i actualment de la “Hochschule für Musik und Theater” de Rostock. Varis dels seus alumnes han guanyat premis nacionals i internacionals; imparteix classes magistrals internacionals a tot el món, com a la Juilliard de Nova York, a Escandinàvia, a Àsia i al Rússia. Juntament amb Daniel Barenboim, va ser mentor durant deu anys de l’Orquestra Juvenil Àrab-Israelí “West-Eastern Divan”, així com dels estudiants de l’Acadèmia d’Orquestra de la Staatskapelle de Berlín.

En l’última dècada, Gregor Witt també va ser director de l’Acadèmia de Vents de Mecklenburg, de la qual n’és fundador. Com a director i solista, ha treballat recentment amb nombroses orquestres de cambra i sovint amb l’Orquestra Estatal de Sant Petersburg. El seu últim disc “my oboè”, gravat amb la “Kammerakademie Potsdam” i Daniel Barenboim en “Drei Romanzen für Oboè und Klavier” de Robert Schumann, va rebre crítiques excel·lents tant a Alemanya com a l’estranger.