AIMS Wind Academy

Michael von Schönermark

Fagot

Fagot solista de la Tonhalle Orquestra Zurich

Universitat de Ciències Aplicades i Arts

AIMS Acadèmia 17-22/O8/2O21

  • Classes magistrals individuals per a fagot
  • Formació en audicions
  • Lliçons d’introducció a la tècnica de respiració circular
  • Taller de fabricació de canyes
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra del Festival 

Michael von Schönermark va néixer a Berlin. Als 12 anys va assistir al “Musikgymnasium Carl Philipp Emanuel Bach” a Berlín, on va rebre classes de fagot del professor Fritz Finsch com a jove estudiant a la “Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin”. De 2000 a 2004 estudià amb el professor Klaus Thunemann.

Al gener de 2004, als 22 anys, Michael von Schönermark va ser nomenat fagotista solista de la Konzerthausorchester Berlin. Des d’agost de 2015 és el fagotista solista de l’Orquestra Tonhalle de Zurich. Al 2017 fou nomenat professor de fagot com a solista a la Hochschule Luzern. Michael també és membre del conjunt Quadriga Basson Ensemble.

Al “Concurso Internacional de Música del ARD Munich” del 2002, Michael von Schönermark va rebre el Premi Especial de la Fundació Theodor Rogler. Al 2003 guanyà el premi promocional del “Festival de Música Schleswig-Holstein”.

Des del 2000 fins el 2004, obtingué la beca “Studienstiftung des deutschen Volkes”, i des del 2003 fins al 2006 la beca de la Fundació “Villa Musica”. Al concurs de música “German Music Competition for Soloists” del 2003 a Berlín, el German Music Council li atorgà una beca en el marc de la “Selecció Federal de Concerts de Joves Artistes”.

Com a solista s’ha pogut escoltar a Michael von Schönermark amb la Tonhalle Orchester Zürich, la Konzerthausorchester Berlin, la Münchener Kammerochester, la Konzerthaus Kammerorchester y la Thüringer Sinfoniker. Com a músic de cambra, participa regularment a festivals com el Schwetzinger Festspiele, el Schleswig-Holstein Music Festival, el Festival de Davos i el MDR Music Summer.

El seu enregistrament del concert per a fagot d’Andrzej Panufnik amb la Konzerthausorchester Berlin, dirigida per Lukasz Borowicz (llançat al 2013), rebé el Premi d‘Execució Especial ICMA al 2015.