AIMS Acadèmia de Vents

Richard Bissill

Richard Bissill

Trompa

Royal Opera House, Covent Garden – Londres

Guildhall School of Music & Drama – Londres

El professor Richard Bissill, FGS, FRAM és un trompista, arranjador i compositor. Va estudiar trompa i piano a la Royal Academy of Music i amb 22 anys  es va unir a la London Symphony Orchestra. A partir de 1984, va ser membre principal de la Secció de l’Orquestra Filharmònica de Londres i Orquestra de la Royal Opera House. Des de 1983 ha estat professor de trompa a l’Escola Guildhall de Música i Teatre

Ha aparegut en innombrables bandes sonores de pel·lícules com The Return of the Jedi, Gladiator, Shrek, The Lord of the Rings i les últimes set pel·lícules de James Bond, per nomenar-ne algunes. També ha treballat i gravat amb artistes com Paul McCartney, Joni Mitchell i Quincy Jones.

Des de 1990 i com a membre de London Brass, ha participat en alguns dels festivals de música més importants del món i ha impartit classes magistrals a Europa, Japó i Estats Units. Molts dels seus arranjaments virtuosos s’han registrat per Teldec i s’han convertit en elements bàsics del repertori.

Com a compositor ha escrit diverses comissions a gran escala. Per a l’Orquestra Filharmònica de Londres va compondre el Christmas Carnival (gravat per les orquestres RPO, RSNO i Hallé orquestres, i  guanyador del primer premi MU / YTV Peter Knight), Rhapsody for Piano and Orchestra and Excite! La London Symphony Orchestra li va encarregar la seva Sinfonia Concertante per inaugurar el seu centenari el 2004. També ha escrit nombroses peces de concert per a grups de càmera juntament amb música per a cinema i televisió, a més d’una gran quantitat de música educativa de metall que apareix regularment en plans d’estudi.

Va ser arranjador en cap del reeixit CD London Horn Sound de 2001, que va ser votat com el millor CD de trompes de la història per la International Horn Society. El CD següent del 2007, Give it One, va presentar les seves composicions i arranjaments.

Richard ha estat guardonat amb beques de l’Escola Guildhall de Música i Teatre
i de la Royal Academy of Music i va rebre el títol de Professor en 2018.