AIMS Acadèmia de Cordes i Piano

Corinne Contardo

  • Classes magistrals individuals per a viola
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Possibilitat de participar en el AIMS Concurs de Concerts
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival amb el mestre Riccardo Frizza

Corinne Contardo va néixer a Lió el 1966.

Provinent de la primera generació de violes de França, es va distingir ràpidament per les seves habilitats tocant els seus primers concerts com a solista a l’edat de 13 anys.

Durant els seus estudis en els Conservatoris Superiors de Lió i de París, es va incorporar primer amb la Orchestre de l’Opera de Lió sota la direcció de Gardiner, i més tard, al final dels seus estudis, a l’edat de 19 anys, amb l’Orchestre de Chambre d’Europe amb la qual va tocar durant molts anys abans de convertir-se en viola solista de l’Orchestre National de Lió. També va estudiar amb Yuri Bachmet i Karen Tuttle.

La seva carrera la porta a treballar amb grans artistes, com Sandor Vegh, Sir Georg Solti, Sacha Schneider, Lorin Maazel, Nokolaus Harnoncourt, Rostropovich i Claudio Abbado, amb els qui tocarà durant més de trenta anys. Al mateix temps, Corinne Contardo participa en nombrosos festivals de música de cambra, amb músics com Gidon Kremer, Raphaël Oleg, Alexander Rabinowitz, Leonidas Kavakos i molts altres, mentre que actua com a solista en les principals obres del repertori.

Apassionada per la pedagogia, als vint-i-tres anys va ser assistent en el Conservatori Superior de Lió, i posteriorment professora en la Musikhochschule de Detmold i en la Haute École de Musiqui de Sion, col·laborant amb Diemut Poppen i duent a terme nombroses classes magistrals a Finlàndia, Suïssa, Alemanya, Àustria i França.

Amb el seu enfocament específic de la pedagogia, tant en la comprensió psicològica com física de la pràctica instrumental, ha succeït al preparar als seus alumnes per esdevenir professors, solistes, músics d’orquestra o músics de cambra de les millors cases.