AIMS String & Piano Academy

Daniel Mitnitsky

  • Classes magistrals individuals per a violoncel
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival

Nascut a Tel Aviv, el violoncel·lista Daniel Mitnitsky va tenir la sort de començar a tocar el violoncel sota la tutela de Zvi Harell, amb qui va estudiar durant 17 anys. Va continuar els seus estudis a l’Escola de Música Buchmann-Mehta a Tel Aviv, el Conservatori de Nova Anglaterra de Boston i en les classes de Paul Katz i Natasha Brofsky, i després, es va unir a l’Acadèmia Internacional de Música Menuhin a Rolle, sota la direcció de Pablo de Naverán i Maxim Vengerov. En Daniel va tenir la sort de passar un mes intensiu rebent classes diàries amb el llegendari violoncel·lista Bernard Greenhouse a casa, a Cape Cod.

Des del principi, Mitnitsky va rebre el suport del programa per a joves músics destacats “David Goldman” del Jerusalem Music Center i de l’Amèrica-Israel Cultural Foundation. Des de llavors ha guanyat altres beques i premis, inclòs el Premi per a violoncel Rachel I Dov Gottesman al Concurs Aviv, la Beca Dan Ben-Bassat i els primers premis en el Buchmann-Mehta School of Music Concerto and Chamber Music Competitions.

La música de cambra es converteix ràpidament en el seu principal forma d’expressió. Durant els seus estudis a Boston, es va submergir encara més en el repertori de quartet de cordes, sent membre del conjunt d’honors programa en NEC. El 2015, Daniel es trasllada a Suïssa per unir-se a l’Aviv Quartet, actuant junts a Europa, Estats Units, Canadà, Israel i Sud-Amèrica. Durant la temporada 2019-2020, el quartet es va dedicar a presentar el cicle complet dels quartets de corda de Beethoven, en una sèrie de concerts organitzats per Agence Crescendo i retransmesos per Ràdio Télévision Suisse. Dedicat també al repertori orquestral, Mitnitsky s’incorpora el 2017 a l’Orchestre de Chambre de Lausanne.

Ha realitzat concerts de música de cambra i com a solista al Victoria Hall de Ginebra, Tonhalle de Zurich, KKL de Lucerna, Rosey Concert Hall, Muziekgebouw a Amsterdam, de Doelen (Rotterdam), Tivoli Vredenburg (Utrecht), Museu d’Art de Tel Aviv, Teatre de Jerusalem, Jordan Hall (Boston) i a la Filharmònica de Lviv. Ha actuat com a membre dels Solistes de l’Acadèmia Menuhin i va ser convidat a el prestigiós Programa de Música Perlman, Cello Biennale Amsterdam, Gstaad Festival i el Festival de Música d’Aspen; i va compartir escenari amb artistes com Maxim Vengerov, Itzhak Perlman, membres del Juilliard String Quartet, el Talich Quartet i el Jacques Thibaud String Trio.

La seva discografia més recent inclou un enregistrament editat per Naxos dedicada a la música de Schubert – la versió original del trio de cordes en Si bemoll, D 581 i el quintet de cordes en Do major, D. 956, on a el Quartet Aviv s’uneix el violoncel·lista Amit Peled; i “Live at Zentrum Paul Klee” amb l’Ensemble Tharice Virtuosi, editat per Claus. Al 2022, també farà el seu debut del Concert Doble de Brahms, amb l’Orchestre de Chambre de Lausanne.

Daniel toca un violoncel Giuseppe Rocca de 1856, que li han cedit generosament.