AIMS Acadèmia

Johannes Geffert

Johannes Geffert

Orgue i improvisació

Alemanya

Universitat de la Música i la Dansa de Colònia, Alemanya

Johannes Geffert és catedràtic d’orgue i improvisació al Conservatori Superior de Música de Colònia, d’on és també cap de departament de música sacra protestant. Nascut el 1951, va créixer envoltat per la tradició de la professió al ser fill d’un reconegut organista i director de música sacra. El llegendari Dr. Michael Schneider, que combina l’art de l’orgue francès i alemany a través dels seus famosos professors Karl Straube i Marcel Duprè, va esdevenir el seu professor mentre estudiava música sacra a Colònia, entre 1962 y 1972. Geffert va prosseguir la seva formació amb el concertista britànic Nicolas Kynaston.

Des del 1974 fins el 1979 Johannes Geffert fou organista a Achen i director de la societat Aachen Bach, on va fundar el Festival “Aachener Bachtage”. Des del 1980 fins el 1997 fou director de música sacra a la Kreuzkirche Bonn, coneguda pel seu alt nivell musical en els seus serveis religiosos i els seus cicles de concerts amb tradicionals representacions d’oratoris, cantates, música de cambra i recitals d’orgue. A Bonn, Geffert és també organista titular de l’auditori municipal “Beethovenhalle”.

Johannes Geffert ha participat en molts festivals internacionals d’orgue d’Europa, Japó, Amèrica del Sud, Índies Occidentals i dels Estats Units. Les seves retransmissions i CDs han rebut les millors aclamacions. Des de 1978 Geffert ha estat ensenyant a la Schumann-Hochschule de Düsseldorf, així com també ha impartit classes magistrals per arreu d’Alemanya i l’estranger. Ha estat sol·licitat per ser membre del jurat de nombrosos concursos d’orgue. El 1991 Geffert va fundar la “Johann Christian Bach-Academy”, una orquestra amb instruments històrics que ha interpretat tots els oratoris de Bach i gran part del repertori de música sacra més habitual en moltes esglésies històriques alemanyes. Com a editor, supervisa sèries de publicacions de música per a orgue de compositors alemanys i britànics.

Johannes Geffert està considerat un dels més grans mestres de l’art de la improvisació.