AIMS Acadèmia de Vents

Eric Terwilliger

Trompa

Solista retirat de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera

Professor retirat de la Hochschule für Musik und Theater München

AIMS Acadèmia 07-14/08/2020

(Foto Ingrid Theis)

  • Classes magistrals individuals per a trompa
  • Entrenament d’audició
  • Classes de trompa francesa i trompa natural amb el professor d’AIMS Javier Bonet (opcional)
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Possibilitat de participar en el AIMS Concurs de Concerts
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival amb el mestre Riccardo Frizza

Eric Terwilliger va néixer el 1954 a Indiana, EUA. El seu talent musical es va manifestar de molt jove, i als sis anys ja tocava la trompeta, el piano i la guitarra. Als 10 anys va començar a actuar com a solista de trompeta, i als 12 anys a tocar jazz, blues i música popular amb la guitarra. Als quinze anys va canviar la trompeta per la trompa.

Del 1972 al 1975 va assistir a l’Escola de Música de la Universitat d’Indiana, on va estudiar trompa amb Philip Farkas i Ethel Merker. Durant aquest temps va continuar tocant música pop i el 1974 va actuar amb The Carpenters i Barry White a Chicago.

L’abril del 1975, Eric Terwilliger va decidir centrar els seus estudis en la música clàssica i es va traslladar a Europa per estudiar amb Michael Höltzel im Detmold i el Mozarteum de Salzburg. La seva carrera com a músic d’orquestra va començar al setembre de 1975 com a trompa solista del Staatstheater Kassel d’Alemanya.

El 1976 va guanyar la medalla de plata en el Concurs Internacional de Música de Ginebra i el 1981 el primer premi en el Concurs Internacional de trompa en Liége, Bèlgica.

El 1976, Eric Terwilliger va ser trompa solista de la Filharmònica de Munic on va romandre fins al 2007. Amb aquesta orquestra es poden escoltar enregistraments amb Sergiu Celibidache (EMI), Gunter Wand en Hännsler i Christian Thielemann (Deutsche Grammophone). El 2006 l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Bavaresa li va oferir la plaça de trompa solista on hi ha romangut del 2007 fins a l’actualitat. Els enregistraments amb directors destacats com Mariss Jansons, Simon Rattle, Ricardo Muti, Andris Nelsons i Yannick Nezet-Seguin s’han publicat en el segell BR.

El 1987 Eric Terwilliger va començar a tocar com a trompa solista convidat de la Filharmònica de Berlín actuant a Europa, Àsia i Amèrica del Nord. Nombrosos concerts a la Digital Concert Hall de la Filharmònica de Berlín testimonien la seva destresa musical com un dels principals intèrprets de trompa de la seva generació.

Eric Terwilliger és l’únic intèrpret de trompa que ha actuat en el Carnegie Hall de Nova York i el Musikverein de Viena amb la Filharmònica de Viena, la Filharmònica de Berlín, la Filharmònica de Munic i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Bavaresa sota la direcció de Claudio Abbado, Sergiu Celibidache, Sir Simon Rattle, Lorin Maazel, James Levine i Mariss Jansons.

La carrera d’Eric Terwilliger com a músic de cambra va començar el 1976 amb el Münchner Philharmonische Solisten. Va realitzar més de cent concerts de l’Octet de Schubert i el Septet de Beethoven, i va actuar freqüentment a Europa i Àsia. El 1991, Gerhard Hetzel, el concertino de la Filharmònica de Viena el va convidar a formar part del Vienna Chamber Ensemble, amb qui va actuar regularment en els festivals de Salzburg, Luzerne i Ravenna, i va realitzar gires per Europa, Àsia, Austràlia i Nova Zelanda amb qui va dur a terme nombrosos enregistraments fins al 2009.

El 1995 Eric Terwilliger va esdevenir professor de trompa a la Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia, Alemanya. El 1998 va ser professor del Conservatori Richard Strauss de Munic, Alemanya, i el 2007 va acceptar ser professor de trompa a la Hochschule for Musik und Theater de Munic. Ha realitzat nombroses classes magistrals a Europa, Àsia, Amèrica del Nord i del Sud. Com a professor convidat, ha ensenyat en moltes institucions diferents d’arreu del món, inclòs el Mozarteum de Salzburg, el Conservatori de París, la Universitat de Cambridge, l’Escola de Música Toho Gakuen a Tòquio i l’Escola Juilliard a Nova York.