AIMS Wind Academy

Higinio Arrue Fortea

Fagot

Solista a la Deutsche Kammerphil-harmonie Bremen

Professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA)

AIMS Acadèmia 17-22/O8/2O21

  • Classes magistrals individuals per a fagot
  • Formació en audicions
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra del Festival amb el mestre Riccardo Frizza

El fagotista Higinio Arrue Fortea va néixer el 1975 a Benaguasil (València).

Realitzà els seus estudis musicals a la Unió Musical de Benaguasil i als conservatoris de Riba-Roja de Túria i Superior de València amb Juan Carlos Civera i José Enguidanos. Seguidament continuà la seva formació a Alemanya a la “Hochschule für Künste” a Bremen i a la “Folkwang Hochschule” d’Essen amb els professors David Tomás i Gustavo Núñez. També va rebre classes de fagot dels professors D. Miguel Simó i Silvia Coricelli. Va ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) i la European Union Youth Orchestra (EUYO).

Ha col·laborat amb orquestres com la del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Mahler Chamber Orchestra (MCO), l’orquestra de la ràdio de Stuttgart (SWR), la ràdio d’Hamburg (NDR), la ràdio de Saarbücken-Kaiserslaurten (SR), Schottish Chamber Orchestra, Royal Concertgebouworkest Amsterdam, Chamber Orchestra of Europe (COE), la Filharmònica de Berlín (Berliner Philharmoniker) i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana entre moltes altres.

En la música de cambra ha col·laborat, entre altres, amb el Daniel Hope Ensemble, l’“Amsterdam Bach Solisten”, Miró Ensemble, l’Ensemble de vents del “ Lucerne Festival Orchestra”, el “London Conchord Ensemble” i és membre del grup “Die Bläsersolisten der Deutschen Kammerphilharmonie Bremen” i “Moonwinds”.

Ha realitzat nombrosos enregistraments tant en CD com en DVD destacant la del Duett -Concertino de Richard Strauss per a clarinet, fagot i orquestra amb la Deutsche Kammerphilharmonie Bremen i Paavo Järvi com a director per al segell PentaTone clàssics.

Des de l’any 2000 és fagot solista de la Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, va ser professor de fagot al Centre Superior de Música del País Vasco (MUSIKENE) entre el 2013 i 2017 i actualment és professor especialista de fagot i del màster en el Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA), membre de l’Orquestra de Cadaqués i docent a l’especialitat de fagot en l’”Orchesterzentrum/NRW” de Dortmund (Alemanya).