AIMS Acadèmia de Cordes i Piano

Roel Dieltiens

  • Classes magistrals individuals per a violoncel
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival 

El violoncel·lista Roel Dieltiens va estudiar a Anvers (B) i a Detmold (D). Ràpidament es va fer un nom per si mateix a l’escena internacional i, actualment, es considera una autoritat tant en violoncel barroc com modern.

La seva forta personalitat, una musicalitat aclaparadora i un enfocament poc convencional el va portar, des del principi de la seva carrera, a tots els grans centres de concerts del món (París, Berlín, Londres, Nova York, Moscou, Tòquio). També ha guanyat reconeixement internacional com a músic de cambra i fundador del famós Ensemble Explorations. Des del 2010 té una formació de trio amb Andreas Staier (piano) i Daniel Sepec (violí).

Ha realitzat tota una seguit d’enregistraments per als segells Harmonia Mundi i Etcètera que

sempre han rebut elogis de la crítica i han despertat un gran interès del públic. Algunes ressenyes que han rebut els seus CDs ho il·lustren molt bé: “Simplement el millor” (CD clàssic, EUA, a l’enregistrament de la Sonata de Kodály per a violoncel sol op. 8); “L’únic disc significatiu de música per a violoncel que apareixerà el 1997” (Fanfare, EUA, al seu CD de Franchomme); “Un disc distingit i el millor enregistrament de Vivaldi durant molt de temps” (Diapason, França, en el seu primer CD de concerts per a violoncel de Vivaldi). El 2010 Roel Dieltiens va rebre el guardó Klara i el premi Caecilia pel seu recent enregistrament de les Suites per a violoncel solo de J. S. Bach.

Dieltiens és professor de violoncel a la Hochschule der Künste de Zurich (CH) i ha sigut membre del jurat en concursos internacionals, inclosos el Concurs Bach de Leipzig i el Concurs Txaikovski de Moscou. Al 2022 formarà part del jurat del Concurs de Violoncel Reina Elisabeth de Brussel·les.

A més, està associat amb el Lemmensinstituut de Lovaina (B), on ensenya música de cambra. El 2006, el canal de televisió Canvas va produir un profund i exhaustiu documental sobre aquest artista.